Dissabte, 08 de Maig de 2021

Acord unànime al ple per soterrar les línies d'alta tensió de la urbanització el Pinar

Els grups validen les propostes de Cs i CUP sobre la qüestió

22 d'Abril de 2021, per Marc Busquets
  • L'avinguda de les Torres, de la urbanització el Pinar, al límit amb el terme de Castellvell

    Reusdigital.cat

La recta final del ple d'aquest dijous ha abordat les mocions dels grups municipals. Dues d'aquestes les han plantejades Cs i la CUP, i han instat el govern municipal a soterrar les línies d'alta tensió arreu del terme. De fet, s'han tractat en conjunt, però votat per separat. En el cas de la proposta del partit taronja, l'objecte de debat ha estat la situació a la urbanització el Pinar, on els veïns s'han mobilitzat recentment per fer sentir la seva veu. Per part dels independentistes, s'hi ha volgut aplicar "pesperctiva" i s'han fet constar, entre altres, les conseqüències que aquestes infraestructures tenen en la salut de les persones. L'equip del batlle Pellicer hi ha introduït un parell d'esmenes, totes dues acceptades pels proposants. L'acord ha estat unànime en totes dues mocions. 

Nou conveni entre les parts

En la seva exposició de motius, la portaveu de Cs, Débora García ha destacat la "reivindicació històrica" dels veïns de la urbanització el Pinar per soterrar les línies i ha reclamat l'entesa "entre les administracions i Endesa". El regidor no adscrit, Raúl Meléndez, ha avançat el seu vot favorable a les dues votacions. Ha fet el mateix el portaveu del PSC, Andreu Martín, qui ha demanat que tot plegat "no sigui una moció aprovada més".

Des del govern, la vicealcaldessa Noemí Llaurado ha apuntat que els veïns i el consistori de Castellvell han tornat a posar "la qüestió a la taula" i ha indicat que ja s'han fet contactes amb els diversos actors implicats "per tal que hi hagi diners per fer realitat el soterrament", en al·lusió al departament d'Economia de la Generalitat. "La clau és que també l'empresa subministradora s'hi comprometi", ha assenyalat. En tot cas, ha dit, caldria fer un conveni nou per establir les tasques i responsabilitats de les parts. 

Al segon torn de debat, García ha agraït la "lluita incansable" dels veïns de la urbanització el Pinar i, en la línia de Martín, ha demanat que "esperem que això no es quedi en un calaix". Des de l'altre grup proposant, el regidor Edgar Fernàndez ha celebrat el to del debat si bé ha lamentat que "ja fa 15 anys que aquesta és una situació que s'hauria d'haver resolt", en relació a les torres d'aquesta zona de la ciutat.

Martín ha apuntat que "em sembla que tot plegat s'allargarà un temps" i ha reiterat que "desitgem que el soterrament arribi a bon port". "Aquesta és una qüestió de salut públic. L'Ajuntament pot anar fent provisió de fons i negociant amb la Generalitat i amb Endesa per trobar una solució per als veïns", ha conclòs García. Acabada la doble votació, l'alcalde ha volgut donar resposta a les intervencions de Martín, tot assegurant que "la voluntat i el compromís d'aquest govern són soterrar les línies d'alta tensió de la urbanització el Pinar". 

Altres acords

Més endavant, el ple ha tractat altres qüestions. En aquesta línia, s'ha de destacar l'aprovació per unanimitat de l'impuls d'un Pla local de prevenció del suïcidi i salut mental, a proposta de Cs. Per contra, no ha prosperat la primera moció defensada pel regidor no adscrit, Raúl Meléndez, des de la seva sortida del grup taronja. Aquest ha plantejat l’eliminació progressiva de les zones blaves d’estacionament regulat de Reus.

Finalment, i després de set hores de sessió, s'ha debatut una moció de la CUP, exposada per la regidora Mònica Pàmies, "per tal que el govern de Reus accepti la seva responsabilitat en la protecció dels animals per a poder assegurar el seu benestar". S'ha estructurat en cinc punts, votats per separat, dels quals tan sols el primer ha prosperat. En aquest s'ha reclamat que el consistori reclami a la Generalitat de Catalunya la "desobediència" de la llei estatal contra els gossos potencialment perillosos "per tal que qualsevol sigui avaluat pel seu caràcter abans de ser obligat a complir mesures restrictives de tinença".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  23 d'Abril de 2021

Tornarà el de fa anys?

Potser que una institució pugui fer quelcom més que tornar a deixar penjat el tema! Cal solucions ja.

Pepito de l'arena  23 d'Abril de 2021

RED ELÉCTRICA

Aquests de Cs no tenen ni idea. Així els hi va.
Sra. Débora, si li reclama a Endesa, es faran un tip de riure. Informis una mica, que el problema és la RED ELECTICA ESPAÑOLA (i, com sempre, quan surt la paraula "española", ja la hem c...