Dilluns, 17 de Juny de 2024

Aigües de Reus invertirà 1,4 milions d'euros per implementar un nou sistema de lectura

Els abonats tindran un perfil propi que els detallarà tota la informació sobre el servei

21 de Novembre de 2016, per Redacció
  • Instal·lacions d'Aigües de Reus

    Reusdigital.cat

Aigües de Reus ha iniciat la renovació de part del parc de comptadors de la ciutat, amb l’objectiu de substituir progressivament els actuals per d’altres que permeten el sistema de telelectura. Aquest pla de substitució comença precisament aquest 2016, tot i que la seva execució es prolongarà al llarg de quatre anys, més un possible de pròrroga. L'import total de licitació és d'1.412.395,68 per al període inicial, amb una inversió de 280.000 euros per enguany.

La telelectura és un sistema innovador de lectura a distància dels comptadors, que facilita al client el seu consum d’aigua en qualsevol moment i que, per tant, està en consonància amb la filosofia de les 'smart cities'. Entre d’altres coses, aquest sistema permet als ciutadans conèixer en temps real el seu consum, així com configurar alarmes que avisin en cas que se superi un consum determinat o detectar, fins i tot, un possible escapament.

La implantació del projecte es farà en diverses fases. Inicialment, es comença en zones del municipi perifèriques, com són els polígons industrials i les zones residencials amb estructura de cases aparellades o unifamiliars. La substitució dels comptadors s’anirà fent, progressivament, de fora cap al centre fins assolir la totalitat del parc.

Concretament, les àrees de la ciutat on està previst fer la renovació abans de final d’any són: el Pinar i la zona de la carretera Castellvell en la part nord de la ciutat, Aigüesverds, Blancafort i la zona sud de Misericòrdia. A principi de l’any vinent, la substitució de comptadors es durà a terme a les següents zones: Cim el Camp, polígons de l’autovia Bellisens, el Barri Gaudí i l’Agro Reus.

Més possibilitats per a l'abonat

Paral·lelament als treballs de renovació, s’instal·laran en llocs estratègics els concentradors que permeten recollir tots els senyals que envien els comptadors i fer-los arribar als servidors de les oficines centrals. Aquestes dades es gestionaran centralitzadament i permetran fer la facturació als clients.

Disposar d’una xarxa de telemesura permetrà eliminar les lectures per part dels lectors i, en conseqüència, eliminar possibles errors de lectura o de transcripció dels números. A la vegada, els clients podran accedir al seu perfil de consum i conèixer, per exemple, a quines hores es consumeixen més.

La telemesura també permet activar un conjunt d’alarmes per saber, per exemple, si se supera un cabal màxim configurable o si hi ha un consum continu resultat d’una fuita. L’abonat també disposarà de noves eines per optimitzar els seus consum d’aigua i poder gestionar-los i adoptar mesures correctives, si cal.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pedro  21 de Novembre de 2016

Mas gente en la calle

con este sistema le empresa necesitara menos gente para la lectura de los contadores, se esta empresa que esta en un palacio de cristal, en un lujo excesivo, con una gran dotación de empleados, es necesario esta inversión, me parece que si les sobre el dinero tal y como se ve, que el ayuntamiento lo aplique a las obras sociales, a la liquidación de la deuda en el hospital, a la liquidación de lo que tienen pendiente los trabajadores del hospital y no hacer una inversión que no se necesita

Reportatges