Dijous, 29 de Febrer de 2024

Comencen les obres de reurbanització de la plaça del Víctor i l'entorn

31 de Gener de 2023, per Reusdigital.cat
  • Operaris a la zona de les obres

    Reus.cat

L’Ajuntament de Reus ha iniciat aquesta setmana les obres de la primera fase d'urbanització de la plaça del Víctor i el seu entorn, adjudicades a l'empresa Artifex Infraestrcturas SLU amb un pressupost de 655.021,40 euros (IVA inclòs). El projecte, redactat per l’estudi d’arquitectura Batlle i Roig, defineix la plaça del Víctor com "un element articulador i com a punt de connexió" amb el futur centre cívic Gregal.

L’àmbit d’actuació del projecte es divideix en dues fases, que s’executaran separadament. La primera inclou la plaça del Víctor i trams dels carrers Ample, de Miró i de Santa Helena (que ara s'executa). La segona inclou la connexió amb el centre cívic previst, a través del carrer Alt de Sant Josep, el carrer de Castellvell i la connexió amb la plaça del pintor Ferré Revascall (objecte d’una futura licitació).

Materials constructiusQuant als detalls, fonts municipals han exposat aquest dimarts que a la plaça del Víctor i en l'entorn "s’empra com a material principal el granit en la zona central al voltant de la font de Neptú com a punt central i diferencial, mentre que en la resta de l’àmbit s’empra un paviment de llambordes de formigó, el mateix amb el que s’està pavimentant la resta del barri per assegurar així la integració en el conjunt". Tot l’àmbit "canvia la seva secció i passa a plataforma única per tal de donar al vianant més espai i protagonisme".

Igualment s'ha apuntat que "es manté la cota actual de la plaça i es soluciona el desnivell entre el centre i la façana sudest mitjançant un banc de granit vorejat per graons a una banda i un tram en pendent a l’altre. La forma circular de la font de Neptú i de la pèrgola existents en la plaça condicionen en gran mesura l’espai al seu voltant i per aquest motiu el projecte reconeix aquest fet i l’integra en les solucions proposades a través de la pavimentació i mobiliari".

A banda, s'ha informat des del consistori, "es proposa l’enderroc parcial de la jardinera de la pèrgola per obrir un pas, així com una reencaix dels accessos a la zona de la pèrgola. El projecte també reordena l’espai generant diversos punts d’estada repartits per tot l’àmbit, afavorint així l’ús de la plaça en diverses maneres i evitant la concentració de les zones de seure exclusivament sota la pèrgola. Finalment es renova l’enllumenat de la plaça i la font de boca existent; i es preveu ampliar la jardineria existent".

Futura licitacióQuant als carrers de Miró i de Santa Helena, s'ha exposat que "formen part del teixit intern del barri on ja s’han dut a terme nombroses operacions de reurbanització. El projecte adopta els criteris fixats per donar continuïtat: secció en plataforma única, calçada central per al trànsit de vehicles asfaltada, voreres laterals pavimentades amb llamborda de formigó, entre altres".

Igualment, la reforma dels carrers d’Alt de Sant Josep i de Castellvell (objecte d’una futura licitació) també seguiran els mateixos criteris aplicats als carrers de Miró i de Santa Helena.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics