Dijous, 13 de Maig de 2021

El Gaudí Centre consolida les visites escolars amb un augment del 3% respecte l'any passat

02 de Juliol de 2019, per Redacció
  • Una visita d'un grup d'escolars

    Cedida

Un total de 5.815 alumnes repartits en 201 grups han visitat el Gaudí Centre durant el passat curs acadèmic 2018/ 2019. Aquesta xifra representa un increment de 3% respecte el mateix període de l'any passat i consolida el projecte didàctic del centre. Pel que fa a les procedències, els grups escolars del Gaudí centre se segmenten de la següent manera: de Reus, el 16%; de la resta de Catalunya, el 30%; de l'Estat; un 1%; els visitants estrangers, finalment, han estat el 53%. Del total d'alumnes catalans, un 69%, procedia de les comarques de Tarragona, un 19% de les comarques de Barcelona i un 12% de Lleida.

A l'hora de valorar les dades es constata el notable increment dels estudiants de la demarcació de Barcelona que, majoritàriament, passen tot el dia a la ciutat i combinen la visita amb la Ruta guiada al Modernisme. Finalment, destacar que el grup d'estudiants estrangers és el més nombrós al Gaudí Centre (amb gairebé 3.000 visitants). El mercat escolar francès continua sent molt important per a l'equipament dedicat a Gaudí i ha experimentat un increment del 18% respecte el mateix període de l'any passat.

Projecte didàctic del Gaudí Centre

El projecte didàctic del Gaudí Centre permet descobrir la figura i l’obra de Gaudí des d’un punt de vista pedagògic per mitjà d’una visita amena i participativa amb continguts adaptats a cada cicle, és a dir, Educació infantil i cicle inicial de Primària. Els alumnes, disfressats d’època, assumeixen el paper dels personatges més rellevants de la vida de Gaudí. D’aquesta manera, a través d’un joc d’empatia, coneixen Gaudí, tot potenciant els aspectes més rellevants de la seva vida i la seva obra.

Cicle mitjà i superior de Primària

Organitzats en grups, els alumnes treballen, amb diferents imatges i frases, la vida i l’obra de l’arquitecte. En aquest cas, es combina l’explicació del monitor amb un joc de descoberta en què els alumnes són els protagonistes. ESO I BATX Amb l'activitat 'Rally', i amb el suport de diferents textos i imatges, busquem la complicitat dels alumnes. Un joc participatiu amb un itinerari per descobrir la vida de Gaudí, el seu aprenentatge i la genialitat de la seva obra en el context de la revolució industrial i el Modernisme.

Els programes didàctics 'Hello Gaudí!' i 'Bonjour Gaudí!' es fonamenten en l'aprenentatge i el desenvolupament de la comprensió lectora, la comprensió oral i l'expressió escrita de la llengua anglesa i francesa de manera lúdica. Les dades estadístiques, segons fonts municipals, confirmen la consolidació i el bon funcionament del projecte didàctic del Gaudí Centre i reforcen l'objectiu de l'Agència d'apostar per aquest servei educatiu.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges