Diumenge, 24 de Gener de 2021

El govern durà al ple del dilluns que ve el pla de polítiques LGTBI+

Està fet a quatre anys vista i contempla accions pràctiques de sensibilització del col·lectiu

06 de Febrer de 2019, per Marc Busquets
  • Flores ha presentat els eixos del pla de polítques LGTBI

    Cedida

El govern municipal ha enllestit el pla de polítiques LGTBI+ amb la voluntat que el plenari del proper dilluns, 11 de febrer, l'aprovi de manera provisional. Posteriorment, s'obriria el corresponent període d'al·legació fins a la seva validació definitiva. En aquest sentit, la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, ha destacat la col·laboració "de gran part" dels grups municipals en la seva elaboració, tot apuntant que aquest s'ha fet "des del respecte" per mostrar "les diverses realitats socials" existents. Es tracta del primer text d'aquestes característiques que veu la llum a Reus, i "el primer en una ciutat al sud del Llobregat", tal i com ha subratllat la republicana. 

Aposta per la formació

El pla, ha exposat Flores, recull una sèrie de propostes i estratègies per combatre "les discriminacions per raó de gènere o d'orientació sexual". De fet, la regidora ha celebrat que "s'ha detectat una major sensibilitat en la matèria després d'anys negres" de "negació" del col·lectiu i ha avançat que el document ha de servir per planificar els recursos dels quals disposa el consistori per atendre consultes en aquest camp i implementar les accions que es considerin necessàries. La republicana ha destacat l'existència de la Llei 11/ 2014 aprovada pel Parlament, "que ha estat el marc normatiu" a partir del qual s'ha bastit el pla. 

En essència, ha detallat, s'estructura en set eixos de treball, que van des del compromís amb la diversitat sexual i la igualtat de gènere fins a les accions concretes que es faran contra "la lgtbi-fòbia i la violència cap al col·lectiu", tot passant posem per cas per la col·laboració entre diverses àrees municipals per contribuir a la necessària "transformació social" si del que es tracta és "d'eradicar la discriminació" a les persones LGTBI+. Tractant-se d'un primer document, Flores ha apuntat que aquest "està fet amb voluntat autocrítica i ganes de millorar". Una taula tècnica formada per experts i representants de la ciutadania farà el seguiment del nivell de desenvolupament de l'eina, tot informant-ne puntualment el Consell municipal de polítiques de gènere

Prèvia a l'elaboració del pla, Flores ha recordat la diagnosi feta a partir de l'estudi de documentació, entrevistes i grups de discussió. Tot plegat ha permès obtenir "una primera fotografia" de l'estat de la ciutat pel que fa, entre altres qüestions, al coneixement que hi ha del col·lectiu LGTBI+. "També es tracta de fer aflorar actituds menys receptives, precisament per promoure la sensibilització i arribar a més gent", ha assenyalat. Finalment, Flores ha xifrat en 88 les accions específiques previstes, que aposten per la formació a la plantilla municipal en aquest assumpte, així com en centres educatius. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges