Dissabte, 24 de Febrer de 2024

El PSC porta al ple una moció centrada en el barri de la Muralla

Proposa augmentar el nombre de contenidors i l'impuls d'una campanya cívica

19 d'Abril de 2021, per Redacció
  • La moció socialista se centra en l'impuls de millors a la zona del barri de la Muralla

    Cedida

Augmentar el nombre de contenidors al barri de la Muralla, compensant les zones on actualment són "inexistents", reparar els malmesos i garantir que en tots els punts de recollida de brossa hi hagi contenidors de totes les fraccions, per tal que el veïnat pugui realitzar una correcta separació dels residus. Aquest és el primer acord de la moció que el PSC debatrà al ple d’aquest dijous, que també planteja al govern estudiar la implantació d’un sistema rotatiu d’emplaçament dels contenidors per diferents localitzacions del carrers per tal que les ubicacions no siguin sempre les mateixes i, d’aquesta manera, equilibrar les "molèsties" que suposa al veïnat tenir contenidors de brossa davant de casa, evitant llargs períodes de temps.

El portaveu del grup municipal, Andreu Martín, ha explicat que arran de diverses visites realitzades a la zona, de converses amb veïnat i comerciants, i trobades amb la recent creada Associació de Veïns del Mas Magrané, “hem pogut detectar mancances, problemàtiques i reclamacions recurrents a les quals l’Ajuntament ha de posar remei de manera urgent. Cal incidir, sobretot, en la millora d’aspectes relacionats amb la salubritat i la seguretat a la via pública i, en un altre sentit, cal fer una aposta important per garantir la convivència i el civisme al barri”.

El PSC ha constatat un "nombre insuficient de contenidors, alguns d’ells mal ubicats i la majoria en condicions deficients". També "dificultats per realitzar una correcta separació de la brossa, una situació injustificable tenint en compte que els objectius de desenvolupament sostenible ens marquen el repte de reduir a la meitat la fracció de rebuig l’any 2030”. La moció també demana intensificar la neteja de places i carrers, millorar el paviment de la calçada i l’enllumenat "per evitar sensació d’inseguretat" entre els veïns i instal·lar una zona de jocs infantils, per a la pràctica de l’esport i una zona per a l’esbarjo dels gossos.

D’altra banda, segons els socialistes, els veïns es queixen de "conductes incíviques com l’ús indegut de papereres, de les zones d’aparcaments de càrrega i descàrrega, existència d’excrements de gossos a la via pública, pintades a moltes façanes". Residents al barri també denuncien "aldarulls entre veïns per conductes insolidàries en alguns espais, que fan del tot necessària una campanya per fomentar el civisme i habilitar un espai polivalent que pugui ser un punt de trobada dels veïns i veïnes i els permeti realitzar activitat social", s'ha apuntat.

Garantir drets al jovent, 'no pas privilegis'

Una segona moció proposa accions per reduir la "precarietat" dels joves reusencs, facilitant l’accés a un habitatge o a un lloc de treball, més formació professional i abaratir el cost per accedir a les activitats culturals i esportives.

Martín ha posat de manifest que “la joventut és un dels col·lectius més colpejats per les dues crisis, l’econòmica de 2008 i l’actual provocada per la pandèmia de la Covid19, agreujant els problemes i les desigualtats que ja venien patint d’abans”, com la precarietat laboral i salarial, dificultats per a emprendre projectes vitals i accedir a un habitatge, o desigualtats d’accés als estudis.

Ha assegurat que, "avui, tenir estudis no garanteix poder accedir a una feina de qualitat i amb un salari suficient; i el fet de tenir una feina tampoc és sinònim d’estabilitat econòmica ni possibilitats d’emancipació. Aquest col·lectiu ha de disposar d’eines que permetin construir amb autonomia el seu projecte de vida. I des de les administracions les hem de garantir. Estem parlant de drets, no pas de privilegis”, ha reblat.

Precs i preguntes

A banda, el PSC ha registrat un prec perquè el govern de Reus faci "totes les gestions necessàries" davant els responsables de la regió sanitària per tal que Reus sigui centre de vacunació de la Covid. Al prec també es demanen explicacions dels motius pels quals la nostra ciutat "no és punt de vacunació".

Un segon prec fa referència a l’enderroc d’immobles a la ciutat. En aquest sentit, el grup municipal socialista demanarà al govern que l’ajuntament informi i impliqui en els processos d’enderroc que estiguin a d'exposició pública a associacions i entitats relacionades amb la matèria per tal que puguin aportar la seva opinió. I que, a més, col·loquin un cartell davant dels edificis afectats tot informant que es troba en exposició pública i que tota la ciutadania hi pot fer aportacions.

Un tercer prec és en relació al web municipal que facilita l’adopció d’animals. "Però només ofereix l'opció d'adoptar gossos, quan hi ha entitats de Reus que busquen famílies que adoptin gats", segons s'ha apuntat des del PSC. I per això el partit demanarà al govern que aquest web doni l’opció d’adoptar gats, a més de gossos.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics