Dilluns, 04 de Desembre de 2023

La CUP de Reus presenta una moció de l’ANC perquè els impostos estatals es paguin a l’Agència Tributària de Catalunya

14 de Juny de 2022, per
  • CUP Reus/ Twitter

La CUP Reus presentarà divendres una moció de l’ANC perquè els impostos estatals es paguin a l’Agència Tributària de Catalunya. La portaveu Marta Llorens ha destacat que "la nostra és l’única formació política independentista reusenca que ha acceptat de presentar la moció de l’ANC".

La moció presentada conjuntament per l’ANC i la CUP de Reus considera que la forma "més directa" de pagament dels impostos estatals és a través de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC). Per aquest motiu, "i d'acord amb l’obligació dels òrgans administratius d’actuar sota els principis d’eficiència, les formacions polítiques requereixen a l’Alcalde, o òrgan en qui delegui, que practiqui el pagament de tots els impostos estatals a través de l’ATC", segons han indicat els cupaires en un comunicat.

En aquest sentit, també han demanat que el pagament de tots els impostos estatals a través de l'ATC es realitzi en un període no major de quatre mesos. El text incorpora una petició al Govern de la Generalitat de Catalunya perquè incrementi els recursos de l’ATC per tal que pugui afrontar amb condicions el repte de ser la principal administració recaptadora d’impostos a Catalunya.

L’ANC ha subratllat que, actualment, la Generalitat tan sols recapta el 5,3% dels impostos que paguen catalans, bàsicament aquells que són propis de la Generalitat (grans establiments comercials, habitatges buits, actius no productius…) i aquells cedits per l’estat (successions i donacions, patrimoni, actes jurídics documentats i transmissions patrimonials). "Els grans impostos (IVA, IRPF, IS) els recapta l’estat directament i en transfereix una part a les comunitats autònomes», ha concretat Llorens. La moció considera que "cal també que les administracions públiques animin el Govern de Catalunya perquè destini els recursos suficients perquè l’ATC tingui unes dimensions adequades, per tal que pugui ser la receptora de la pràctica totalitat de l’esforç impositiu generat a Catalunya" a través de la seva ciutadania i de les seves institucions. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges