Dissabte, 24 de Maig de 2025

Les escoles Montsant i Puigcerver s'incorporen al programa de gestió d'aliments

Els aliments estan gestionats per Càritas Interparroquial de Reus

16 de Gener de 2015, per Redacció
  • Un operari manipula els aliments per tal de reaprofitar-los

    Cedida

Dos centres educatius de la ciutat, l’escola Montsant i la Puigcerver, s’han incorporat recentment al programa de Gestió alimentària Responsable de Reus, liderat per l’Àrea de Benestar Social, a través del Pla Local Inclusió Social, amb la implicació directa de la Fundació Banc dels Aliments, el Taller Baix Camp, Càritas Interparroquial de Reus, la Diputació de Tarragona, l’Agència de Salut Pública de Catalunya, l’Agència de Residus de Catalunya i el suport de moltes altres administracions, empreses i entitats. L’objectiu és reaprofitar el menjar que sobra, en bones condicions per al consum humà, dels menjadors escolars.

L’empresa Appel Catering, qui gestiona la cuina del menjador de l’Escola Montsant, ha començat aquest mes de gener a donar cada setmana el menjar cuinat sobrant, conservat en carmanyoles individuals que són una ració per persona. Des del mes de desembre, l’Escola Puigcerver també dóna cada setmana el menjar cuinat sobrant, seguint el mateix procediment.

El menjar que donen aquestes dues escoles se suma a una segona línia del programa de gestió alimentària responsable que l’Àrea de Benestar Social va iniciar el setembre de 2013. Aquesta segona línia està coordinada per Càritas Interparroquial de Reus, que gestiona els dos menjadors socials de la ciutat i que s’encarrega de recollir i distribuir els menús carmanyoles que arriben de dues empreses de càtering (Cuina i Gestió i Boris 45) i ara també d’aquestes dues escoles.

El menjar que arriba d’aquests càterings i menjadors escolars complementa el menjar fresc, minves aptes per al consum, que dóna un supermercat i un restaurant de la ciutat, que cuina i prepara el menjador social. Les carmanyoles que es donen a les famílies que ho necessiten porten un menú de dos plats i postres, amb el menjar que prové del menjar fresc, dels càterings i dels menjadors escolars.

A banda d’aquest programa, els dos menjadors socials que hi ha a la ciutat de Reus ofereixen de forma tradicional menjar de manera presencial.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics