Quaranta-cinc diferents vermuts d'una vintena aproximada de cellers catalans se citaran a Reus per competir als premis Vinari. El certamen, que enguany arriba a la seva quarta edició, comptarà amb un jurat professional format per sommeliers que distingiran els millors productes en les categories blanc, negre, reserva i especial. El tast es farà l'11 de juny i el lliurament dels guardons, el 14. Totes dues cites tindran lloc a l'Institut Pere Mata, en una aposta "per potenciar el patrimoni local", segons la regidora del ram, Montserrat Caelles. Al seu costat, la directora de la iniciativa, Eva Vicens, ha celebrat l'auge del sector. "Hi ha més productors i més interès per part del públic", ha fet constar.
La ciutat, un referent 'internacional'
Caelles ha intervingut aquest dimarts al matí en la presentació dels premis per assenyalar que aquests "s'han consolidat" i que "la seva celebració a la ciutat s'ajusta a altres projectes que duem a terme des de l'Agència Reus Promoció". En aquest sentit, ha destacat la ruta del vermut, "un servei al visitant del qual ens sentim molt satisfets". La regidora ha assenyalat que l'objectiu de tot plegat és fer de la capital del Baix "un referent, també a nivell internacional, en el món del vermut". Per part seva, Vicens ha detallat el funcionament intern del tast de vermuts de l'11 de juny, amb un jurat amb integrants de l'Associació catalana de sommeliers. "Busquem sempre noves aliances i creiem que aquesta ens pot obrir portes a nous sectors, com el de la restauració", ha subratllat.
El tast, ha afegit, "es farà a cegues perquè volem la màxima objectivitat". El jurat compartirà espai a més amb el Club del bàrman de Catalunya. Els seus membres escolliran, també a cegues, quin és el millor vermut per elaborar un còctel. De la tria, s'ha avançat, en sortirà una recepta especial. Vicens ha apuntat, a banda, que en paral·lel als premis els lectors de la publicació 'Time out' escolliran la millor vermuteria de Barcelona. El lliurament de premis es farà el 14 de juny a les 12 del migdia, en un acte al pavelló dels distingits. "De cara al futur, i si el sector segueix creixent, esperem incorporar més marques i productes al tast", ha conclòs la directora.
Aquesta setmana es tanca el termini per presentar les candidatures dels vermuts als premis. Aquests van néixer el 2014, amb el suport del consistori reusenc i de la marca de sifons Sanmy Geiser, que de fet aporta els guardons d'enguany. El premi com a tal és, de fet, un model antic de sifó.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics