El sindicat USTEC-STEs (IAC) rebutja la proposta de la conselleria d'Educació de la Generalitat de Catalunya de començar el curs escolar el dia 8 de setembre. Tot i que la decisió ja es comença a consolidar, el sindicat considera que avançar l'inici de curs redueix el temps de preparació del professorat i complica la coordinació dels centres educatius.
Tal com apunta la delegada de personal i alliberada sindical d'USTEC-STEs, Magda Aymamí, tot i que el departament va convocar els sindicats per parlar de l'ordre de calendari, va quedar clar que "no hi havia possibilitat de negociació", ja que l'inici de curs era "un dels acords que ja estaven blindats políticament". "Hem tingut la sensació d'haver perdut el temps", lamenta l'alliberada sindical. Tot i això, reconeix que seria difícil arribar a un acord que beneficiés a ambdues parts atesos al fet que "els interessos de l'administració no sempre són els mateixos que els del personal docent".
Segons Aymamí, qualsevol dia que es pugui guanyar es considera important: "Aquests dies de més són de gran valor per a totes les activitats de preparació i programació del curs escolar".
"Quan la negociació no hi és, s'han de plantejar altres vies per defensar els drets"
El sindicat USTEC-STEs (IAC) insisteix que l'ordre de calendaris no és l'únic aspecte pendent de negociació amb Educació. Segons Magda Aymamí, l'organització també està "preocupada" per la qualitat educativa, la diversitat a l'aula, les ràtios, les retribucions i l'ús del català. En aquest sentit, considera que no es poden descartar prendre "noves decisions" en cas que no es doni una negociació "real". "Quan la negociació no hi és, s'han de plantejar altres vies per defensar els drets", conclou.
El sindicat reclama mesures a la Generalitat davant la davallada de l'ús del català amb el resultat de l'Enquesta d'Usos Lingüístics
L'USTEC-STEs (IAC) considera "alarmants" els resultats de l'Enquesta d'Usos Lingüístics, que evidencien una davallada de l'ús del català entre els joves de 15 a 25 anys. "Aprofitarem per evidenciar el que ja sabíem", afirma Magda Aymamí, que denuncia la "manca d'accions" per garantir l'ús del català als centres educatius i reclama a la Generalitat mesures "immediates i contundents" per blindar la llengua a l'ensenyament i garantir la seva aplicació en totes les etapes educatives. A més, indica que qualsevol canvi que no vagi encaminat a defensar el català com a llengua vehicular només agreujarà la situació.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics