L’economista ha destacat el concepte unitari, participatiu i obert del Procés, integrat per indignats pel panorama actual, plataformes socials i partits polítics sensibilitzats en un moviment que pretén la independència respecte a Espanya i del capitalisme. Un procés, que des de la seva creació, l’abril d’enguany, compta amb unes quaranta-quatre mil adhesions, vuit-centes al Baix Camp.
Arcadi Oliveres ha centrat la presentació en la proposta que tothom tingui feina i una pensió digna. En aquest sentit, l’economista creu que hi ha possibilitats d'assolir aquesta fita, argumentant-ho en el repartiment del treball, l’aplicació del cooperativisme, la llei de la dependència i l’autoocupació, entre d'altres mesures. Fórmules de creació de treball "allunyades d'exemples com l'Eurovegas i altres instal·lacions similars". En la seva intervenció, també ha criticat el frau fiscal fet per les grans empreses, els grans bancs i les grans fortunes, l’augment del pressupost de la despesa militar i les beatificacions previstes a Tarragona per l’Església catòlica, el 13 d’octubre. Així mateix, Arcadi Oliveres ha defensat el paper de la banca ètica com alternativa a la banca tradicional.
L’acte ha estat presentat per l’activista Xavier Joanpere, qui ha exposat experiències d’entitats i persones de Reus pel seu compromís social, com el Centre de Lectura, el Bravium Teatre, el polític David Vidal i el sindicalista Cipriano Martos, torturat fins a la mort per la Guàrdia Civil, l'any 1973.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics