Diumenge, 25 d'Agost de 2024

Una vintena d'aficionats frueixen del tast cultural de vins al Círcol

L'acte ha anat a càrrec de la casa Gran Anyada

28 de Setembre de 2011, per Joan Marc Salvat
  • El 'Menjadoret' del Círcol durant el tast

    Joan Marc Salvat

L'amfitrió, Marià Bigordà, gerent i enòleg de Gran Anyada, va anar desgranant un a un els diferents brevatges i les seves característiques i expressions pròpies. La vetllada va començar amb el tast del cava Clos la Pineda (85% xarel·lo, 10% macabeu i 5% parellada; collita 2008). Bigordà va destacar la copa, 'més aviat aflautada', idònia per l'ocasió i va definir el Clos la Pineda com un cava amb reminiscències al champagne francès, "que no embafa, suau i rectilini en boca".

En l'apartat de vins blancs, la selecció feta per Gran Anyada va ser un Torres Arantei (DO Rias Baixas, albarinho 100%) que va despertar l'interès i l'aprovació dels participants; i un Descregut (DO Penedès, 100% xarel·lo de vinyes velles), un vi, segons Bigordà, "també sincer, com l'albarinho, i de golositat domada".

Un oli d'alta gamma de la Rioja -arbequina 100%- va servir de transició entre els vins blancs i els negres. En arribar a aquest punt, Bigordà va presentar tres vins negres 'incògnit' en els quals va buscar la complicitat i el diàleg amb els presents, per tal que es mullessin i comentessin les seves sensacions. Els "tapats" de la nit van resultar ser un Fundent Camós (DO Montsant); un Terras Cua (Lleó), "descarat i envolvent" segons el criteri de Bigordà, i procedent d'una vinya prefiloxèrica de vora 120 anys; i, per últim, un Vites Viteres de Mas d'en Compte (DO Priorat). La degustació va anar acompanyada de rellom curat ibèric de gla i canya de xoriç culà ibèric de gla.

Un vi blanc, natural, Oligitium (DO Navarra, moscatell de gra petit) va servir d'aperitiu i postres, amb el colofó final del foie gras d'ànec natural, a la reducció de Pedro Ximénez.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics