Cookie control
Dijous, 22 d'Octubre de 2020

Responsabilitat i compromís en el nou curs polític

04 de Setembre de 2020, per Andreu Martín

Ja som al mes de setembre i això vol dir que comença un nou curs polític que, sens dubte, estarà marcat per l'emergència sanitària i tota la problemàtica social i econòmica que se'n deriva. Enrere queda un agost atípic. Si bé, aquest període acostuma a ser un parèntesi en l'actualitat política i ens serveix de treva per relaxar-nos i recarregar piles, el d'enguany ha estat un mes força complicat.

I és que la covid-19 no n'entén de treves i un important augment de contagis va provocar que Reus es convertís en la ciutat catalana amb més risc. La situació va portar al nostre grup municipal a reclamar cribratges massius per controlar i aïllar el virus i a fer una tasca de divulgació de les dades i de les mesures higièniques i de precaució establertes, determinants per fer front a l'extensió del virus. El departament de Salut ha reconegut públicament l'efecte positiu que han tingut aquests cribratges en alentir propagació del virus.

Ho vam fer des de la responsabilitat que ens dona ser el principal grup de l'oposició, davant d'un govern desaparegut, que no escolta les persones ni té cap voluntat de solucionar els seus problemes, com ha quedat sobradament demostrat. És intolerable que davant d'aquest agreujament de la crisi sanitària a casa nostra, ni l'alcalde ni el regidor de Salut no es posessin al capdavant de la crisi de forma immediata per informar la ciutadania de la situació i de l'evolució de la pandèmia, més enllà del que podien llegir a la premsa.

El PSC és a l'Ajuntament per ser útil als reusencs i reusenques, per escoltar la gent, vehicular les seves necessitats i fer-les arribar allà on pertoqui. Per això, també durant aquest mes d'agost, hem seguit amb atenció la multitud de queixes en relació amb la neteja viària i les hem traslladat al govern fent, a més, una campanya per promoure el civisme. També hem treballat de valent per frenar una amenaça de desnonament, com la que pateixen moltes famílies en situació d'emergència i amb poques sortides per la inacció del govern a l'hora d'ampliar el parc d'habitatge social a la ciutat. Arran de l'esfondrament d'una casa al barri del Carme, hem reclamat una intervenció rellevant per diagnosticar l'estat de les edificacions de la ciutat, fer-ne el cens corresponent (que encara no està fet, tot i el compromís del govern), i assegurar-ne les més vulnerables. I així tants i tants temes on la implicació del govern ha brillat per la seva absència, una manera de fer que comença a ser segell dels nostres governants locals.

Tots mereixem fer vacances però, en situacions crítiques, cal estar a l'altura de les circumstàncies, al peu del canó. És el que reclamen els veïns i veïnes. Així ho entenem al PSC i així és tal com encarem aquest nou curs polític, intens i ple d'incerteses. Els sis regidors del grup municipal, junt amb la recentment nomenada executiva de l'agrupació socialista, i amb les persones que representen el PSC als consells d'administració de les empreses municipals i altres organismes, seguirem exercint, com sempre hem fet, una tasca rigorosa i responsable de fiscalització i de control de govern, però també de suggeriments, de propostes i de suport a tot allò que suposi un benefici per a la nostra ciutat.

Serem al costat de les persones, escoltant i treballant per tirar endavant els nostres compromisos amb la ciutadania, per solucionar els problemes del dia a dia. Així, vetllarem per un bon funcionament del curs escolar; per la continuïtat del Mercat del Carrilet, per agilitar la concessió del servei de recollida de brossa i neteja viària; per fomentar el reciclatge i reduir el rebuig; per promoure la construcció d'habitatge social; per reactivar el sector comercial; per una mobilitat més segura i un transport urbà adequat a les necessitats de les persones que l'utilitzen...

I sobretot, aportant propostes per minimitzar els efectes de la pandèmia sobre l'economia local i els col·lectius més vulnerables de la societat. Venen moments molt difícils i, ara més que mai, caldrà posar les persones i les seves necessitats al centre de l'acció política. És el moment de dedicar també els esforços a facilitar que l'activitat de la ciutat creixi al màxim del seu potencial. Nosaltres estem compromesos amb aquest objectiu. La ciutat ho reclama i ho necessita.

Els reusencs i reusenques es mereixen uns representants polítics capaços de reaccionar i afrontar el futur immediat amb les màximes garanties d'èxit. Els regidors del grup municipal del PSC vetllarem perquè així sigui.


Andreu Martín és portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics