Diumenge, 25 d'Agost de 2024

De la calor a la pluja: divuit comarques en alerta per ruixats intensos

26 de Juliol de 2022, per
  • Imatge de la pluja aquest dilluns a la tarda a Olot

    Pau Masó

La segona onada de calor del juliol ha acabat aquest dilluns i la setmana es preveu sense temperatures extremes, però encara amb calor. En aquest sentit, el Govern ha rebaixat les restriccions per risc d'incendi als parcs naturals i massissos i ha reduït el total de municipis en Pla Alfa 3 a partir d'aquest dimarts. El nou episodi climatològic comportarà l'arribada d'alguns ruixats que refrescaran l'ambient. Dijous al matí, l'alerta moderada afectaria el Baix Camp.
 
De fet, hi ha vuit comarques en alerta per al dimecres, ja que es podrien viure episodis de pluges intenses. Concretament, l'avís s'ha emès al Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Maresme, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Penedès.

Dijous, al Baix Camp



Dijous el perill serà més gran i seran un total de 18 comarques les que es trobaran en avís, això sí, moderat. Durant el matí seran el Montsià, el Baix Ebre, el Baix Camp, el Tarragonès, el Baix Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, la Noguera, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, el Solsonès, el Berguedà i la Cerdanya.

De cara a la tarda, a més de les comarques del Pirineu i del Prepirineu que ja estaven en perill, s'hi sumaran l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Ripollès, Osona i la Garrotxa.

En aquests punts del país es podrien superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts i els xàfecs poden anar acompanyats localment de tempesta. El Servei Meteorològic de Catalunya avisa també de calamarsa en alguns punts concrets. Tot, en un juliol que va camí de ser el més càlid dels darrers anys, tal com ha passat amb el juny a gairebé tot Catalunya. 

[plantillavirals]

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics