Dijous, 22 d'Agost de 2024

Joan Mercadé inaugura les conferències prèvies a «Els Pallaresos 1900»

21 de Setembre de 2022, per Reusdigital.cat
  • El director de la Càtedra Jujol, Joan Mercadé

    Cedida

L'arquitecte i director de la Càtedra Jujol de la Universitat Politècnica de Catalunya, Joan Mercadé, serà l'encarregat, el 28 de setembre, d'inaugurar el cicle de conferències prèvies a la celebració de les 2es Jornades Modernistes del Camp de Tarragona El Pallaresos 1900, que se celebraran el 4, 5 i 6 de novembre.

Mercadé exposarà Jujol desconegut. Les conferències tractaran també altres aspectes de la trajectòria de Jujol i el conegut edifici de Can Negre, a Sant Joan Despí, sobre els grans pintors catalans al voltant de 1900, i la darrera, sobre les col.leccions modernistes d'art interior del fons del Museu Nacional d'Art de Catalunya. El Centre Jujol (al número 23 del carrer Alt) acolliran les conferències. 

Conferències i ponents



El dimecres 28 de setembre, doncs, Mercadé inaugurarà el cicle amb Jujol desconegut; el dimecres 5 d’octubre serà el torn de Jujol i la transformació de l’espai: la metamorfosi de Can Negre, a càrrec de Sònia Planas i Mònica Barahona. 

Planas és historiadora de l'art, i directora del Centre Jujol-Can Negre de l'Ajuntament de Sant Joan Despí; per part seva, Barahona és historiadora, coordinadora tècnica de les activitats del centre Jujol-Can Negre i membre de l'empresa Trencadís Difusió de gestió cultural.

El cicle continuarà el dimecres 19 d’octubre, amb Grans pintors catalans al voltant de 1900, per Jordi Carreras, historiador, responsable del departament d’antiguitats de la casa de subhastes Balclis de Barcelona.

Finalment, i com a cloeda del cicle, el dimecres 26 d’octubre la conferència serà Arts de la vida Artífexs i Artistes del Modernisme al Museu Nacional d’Art de Catalunya. La ponent serà Mariàngels Fondevila, conservadora Art Modern i contemporani del Museu Nacional d’Art de Catalunya. 

Totes les conferències es faran a partir de dos quarts de 8 del vespre. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics