Dimarts, 16 de Juliol de 2024

Reus en Moviment aposta per un alberg juvenil municipal

La candidatura de David Vidal apunta que tot i ser un projecte 'anunciat fa anys per formacions del govern i l'oposició, mai s'ha portat a terme'

28 d'Abril de 2023, per Redacció
  • ReM ha fet una nova proposta: un alberg municipal

    Cedida

Reus en Moviment (ReM) ha proposat aquest divendres la creació d'un alberg juvenil municipal que pugui cobrir la demanda de visitants de perfil cultural, esportiu, educatiu i fins i tot familiar. Aquest equipament, segons el candidat David Vidal, "podria cobrir la demanda dels diversos tipus de visitants joves que acull la nostra ciutat i que venen amb motiu d'esdeveniments esportius, intercanvis d'alumnes o trobades culturals".

Al mateix temps, Vidal ha recordat que "aquest és un projecte anunciat des de fa anys per diverses formacions polítiques tant del govern com de l'oposició, que figura fins i tot al pla de govern municipal i que mai s'ha portat a terme, com tants d'altres projectes anunciats i deixats en un calaix". Per la seva part, Ignasi Basora, també membre de la candidatura de Reus en Moviment, ha explicat que "des de les entitats, institucions i escoles amfitriones de Reus costa donar una alternativa a l'allotjament tradicional que sigui assequible i al mateix temps idònia per a grups juvenils de diversa índole que a hores d'ara no troben a Reus un allotjament adequat a les seves necessitats".

Per garantir la qualitat i també la capacitat de difusió i presència d'aquest servei en els canals turístics i d'allotjament d'àmbit nacional, la proposta inclou adherir aquest nou equipament a la Xarxa d'albergs de la Generalitat de Catalunya. Pel que fa a les possibilitats d'ubicació i finançament d'aquest projecte, des de Reus en Moviment es proposa valorar alguna de les opcions d'edificis municipals que a hores d'ara es troben en desús i puguin estar disponibles, i estudiar amb els serveis tècnics municipals quines poden ser les alternatives més realistes per portar a terme el projecte.

Com a alternatives, també es proposa treballar amb la Generalitat per donar ús a possibles edificis de la seva propietat que a hores d'ara no s'utilitzin o fins i tot arribar a acords amb propietaris privats de la ciutat que desitgin destinar un immoble a aquesta finalitat. Quant a la gestió, Basora suggereix la fórmula de la cessió del servei en règim d'explotació per concurs a alguna entitat del tercer sector. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges