Dilluns, 19 d'Agost de 2024

Entre Veïns lamenta que els parcs i els jardins de Reus 'són pocs i en un estat de conservació molt criticable'

La plataforma de Valentín Rodríguez proposa una 'connexió' per l'interior de la urbanització Blancafort que 'hauria d'arribar fins al barri Immaculada'

24 de Maig de 2023, per Redacció
  • Una imatge de la renovada Boca de la Mina, amb el jardí agrari del Camp i el parc de les Olors

    Joel Medina

En l'actualitat Reus té la condició de ciutat florida "però això està molt lluny de la realitat". Els jardins "són pocs i en un estat de conservació molt criticable. Nosaltres proposem recuperar tots aquests jardins de la ciutat i d'altra banda crear un gran pulmó a la zona nord de la ciutat fent que els passejos s'allarguin fins a Misericòrdia creant un gran parc que la connecti amb el barri Immaculada, la boca de la Mina i la carretera del Pere Mata", segons ha assenyalat aquest matí de dimecres la candidatura Entre Veïns, liderada per Valentín Rodríguez.

A més a més, "considerem que s'ha de poder arribar passejant a qualsevol lloc de Reus sense cap tipus de barreres". En aquest, sentit, la plataforma veïnal ha apuntat que "volem fer una connexió per l'interior de la urbanització Blancafort, que també pertany a Reus, i que hauria d'arribar fins el barri Immaculada". L'accés actual per la carretera de Cambrils "és insuficient i molt poc segur per a vianants i ciclistes. S'haurien d'aprofitar i recuperar els camins interiors que passen per darrera del Club Tennis Reus Monterols i que són de pas obert per a tothom i connectar la urbanització Blancafort amb el barri Immaculada amb una passarel·la al tram final per creuar el tros de carretera que els separa".

Aquesta passarel·la, per a Entre Veïns, "hauria de ser transitable per a ciclistes i vianants. També facilitaríem l'accés a altres barris de la ciutat que semblen aïllats per les barreres existents com autopistes, o vies de tren". En aquest sentit, la candidatura de Rodríguez ha assenyalat que vol "replantejar l'accés al barri Gaudí, atès que considerem que l'arranjament del túnel que s'ha fet és clarament insuficient; volem ampliar la connexió del Mas Carpa i del Mas Pellicer i del Mas Abelló; i volem integrar la urbanització Sant Joan a la ciutat".

El comunicat conclou tot apuntant que "connectarem, mitjançant rutes i senders, les nostres masies catalogades que prèviament haurien de ser recuperades. S'haurien de traçar rutes segures on el ciutadà pugui fer esport passejant i redescobrint la història de la ciutat que s'amaga darrera de les seves masies. Fem de Reus, una ciutat verda on tota la família pugui gaudir dels seus passejos, parcs i jardins".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics