Dijous, 29 d'Agost de 2024

Compte enrere per Sant Pere amb la presentació del cartell

El programa de la festa major ve acompanyat d'un nou element del seguici festiu i el nou vestit de La Vitxeta

31 de Maig de 2023, per Estel Romeu
  • La tronada és un dels actes de Sant Pere de Reus

    Reusdigital.cat

Ja s'ha presentat el cartell de Sant Pere 2023 i part del programa de festa major. Aquest dimecres, últim dia de maig, s'ha donat conèixer la programació del mes de juny, formada pels actes de la festa major gran de la ciutat i per la celebració de Corpus, que tindrà lloc el cap de setmana del 9 a l'11 de juny.

 

La Somera i el nou vestit de La Vitxeta, les novetats d'enguany

Una de les novetats és la creació del nou element festiu La Somera, que es presentarà el 17 de juny. A més del vestit de La Vitxeta, que és una col·laboració amb el 25è aniversari de Reus Transport i es donarà a conèixer el 7 de juny, vigília de Corpus. Pel que fa a la programació, torna amb els actes emblemàtics com els seguicis, les tronades, els concerts vermut, la nit de fer l'índiu o completes. 

Altres celebracions en el marc de la festa major són el 25è aniversari del Ball de Cavallets i els 450 anys de la campana Petra Clàudia de la Prioral de Sant Pere. El que no s'ha revelat encara són els concerts de Barraques ni qui serà el pregoner, una elecció que l'alcalde en funcions, Carles Pellicer, vol deixar per a la pròxima alcaldessa.

 

El cartell representa els vestits com una 'part essencial' de la Festa Major

Obra d'Agustina Sobrino, el cartell d'enguany representa els vestits de la festa major com a element cultural i com a part essencial de Sant Pere. Segons l'autora reusenca, és una obra d'art conceptual que fa "un petit homenatge a les dones que han tingut cura de la festa", ja que la tela utilitzada en la creació del cartell ha estat cedida per amigues de l'autora. Es tracta d'una representació que "explica per mi que és la festa de Sant Pere", amb paraules de l'autora. 

sant_pere.jpg

 

Corpus arriba el pròxim cap de setmana

Tot just abans de Sant Pere, Reus celebrarà Corpus a partir del dijous 8 de juny amb els actes tradicionals del Toc de Festa i la cercavila de la Mulassa i els Gegants, que es faran al matí i a la tarda acompanyades de coca amb cireres per a la ciutadania. També, hi haurà l'Ou com Ball a l'atri de Sant Sebastià des del dijous fins al diumenge. 

La programació s'allargarà tot el cap de setmana i culminarà diumenge 11 amb la professó de Corpus i l'elaboració de catifes de flors, amb la sortda dels Gegants a les 10 del matí, l'ofici religiós a dos quarts de 7 de la tarda i l'anadal dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l'Àliga a la tarda. Aquest mateix cap de setmana també tindrà lloc la Fira Epíleg, amb diverses activitats com la fira de llibres, dinar i sopar populars i actuacions. 

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics