Dissabte, 24 d'Agost de 2024

Noves càmeres de videovigilància i desencallar el contracte de la brossa, les primeres accions del govern de Tarragona

L'equip municipal anuncia les actuacions que posaran en marxa per als pròxims 100 dies de mandat

27 de Juny de 2023, per ACN
  • Una imatge de Viñuales, aquest dimarts

    ACN

Noves càmeres de videovigilància als barris de Ponent, al Centre i al Pont del Diable, reactivar el projecte del Banc d'Espanya i desencallar el contracte de la brossa. Aquestes són algunes de les primeres accions anunciades aquest dimarts per l'equip de govern municipal de Tarragona. L'alcalde Rubén Viñuales i els regidors han detallat les actuacions que començaran a executar aquest estiu en els àmbits de la seguretat ciutadana, habitatge, patrimoni o bé de projecció econòmica i dignificació dels espais públics. Entre els projectes han destacat la incorporació de la "visió" socialista al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, així com la creació d'un bus gratuït que connecti les zones comercials o la museïtzació de la font dels Lleons. L'alcalde de Tarragona ha presentat les 100 accions que posaran en marxar en els primers 100 dies de mandat, així com altres actuacions que tindran un recorregut més a llarg termini.

"Diàleg i solucions són els objectius per als 100 dies del nou govern municipal. Estem posant els fonaments d'una Tarragona líder i guanyadora", ha expressat Viñuales. "Són accions realistes perquè es puguin veure aquests canvis, n'hi ha moltes que es podran veure en aquests primers 100 dies", ha opinat el batlle. Noves càmeres de videovigilància En l'àmbit de Seguretat Ciutadana, el batlle ha anunciat la instal·lació de noves càmeres de videovigilància al centre de la ciutat i als barris de Ponent perquè, diu, són els "més afectats per la delinqüència i mereixen tenir una eina dissuasiva". Assenyala que es tracta d'una petició de la Federació d'Associacions de Veïns Segle XXI.

També s'instal·larà una càmera a l'aparcament del Pont del Diable per acabar amb la "inseguretat" al voltant d'aquest monument. A més, ha recordat que a la Part Alta es col·locaran 35 càmeres -28 càmeres i set de reforç, les quals ja estan adjudicades i resten a l'espera d'instal·lar-se. En paral·lel, Viñuales ha assegurat que una de les primeres mesures serà "muscular" la Guàrdia Urbana amb la incorporació de disset caporals, cinc sergents, dos subinspectors i vuit agents de mobilitat. Alhora, ha dit que estan convocades 21 places lliures d'agents, deu de mobilitat horitzontal i una plaça d'inspector.

Pel que fa al contracte de la brossa, Viñuales ha asseverat que s'ha de desencallar per evitar, que novament, quedi deserta la seva licitació. Ha explicat que treballen per millorar i redefinir els lots que estan en "suspensió cautelar"." S'havien d'aclarir estructures de costos, intentem salvar aquesta licitació, amb un escrupolós respecte cap a la subrogació dels treballadors", ha dit. També ha apuntat que busquen solucions per les "incidències tècniques" per tal de fer-lo més atractiu. "Algunes de les exigències sobre l'hidrogen verd en camions, que és una tecnologia que encara no està del tot desenvolupada, implicava una pèrdua de competitivitat", ha comentat. Demanaran fons Feder per finançar el Banc d'Espanya Una altra de les prioritats d'aquest govern municipal és el projecte del Banc d'Espanya. Per això, Viñuales ha apuntat que una de les possibilitats és sol·licitar els fons Feder per finançar-lo. De fet, ha lamentat que l'exalcalde Pau Ricomà modifiqués el projecte i que perdés els fons europeus aconseguits en l'últim mandat socialista. "Crec que tenim un bon projecte, que hem de revisar per poder tornar a optar als fons Feder, potser és el moment, perquè tothom està centrat en els Next Generation".

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme, Nacho Garcia, ha asseverat que els projectes prioritaris són el nou POUM i el Pla Integral de la Part Baixa. Segons ha explicat, volen incorporar la seva "visió" a l'avantprojecte, la qual es basa en no concentrar tot el creixement urbanístic cap a Ponent, sinó que considera que la ciutat ha de créixer cap a Llevant, especialment a la vall del Llorito. Garcia ha afegit que la voluntat és preservar l'Horta Gran, com el "gran parc agrari" de la ciutat, així com mantenir l'espai entre Bonavista i Campclar com un eix verd. Així mateix, han anunciat que el projecte de demolició de la plataforma del Miracle serà una realitat en els pròxims 100 dies.

D'altra banda, l'alcalde de Tarragona ha reclamat al Govern que millori les condicions d'habitabilitat dels habitatges públics del barri de Campclar. "Em resulta inversemblant que tinguem la renda per capità més baixa de Catalunya, és dantesc, exigirem que compleixin amb la seva remodelació per dignitat humana", ha manifestat Viñuales. En aquesta línia, ha promès que construiran 192 de habitatges de parc públic a les parcel·les de titularitat municipal durant aquest mandat.

 

Preservar el patrimoni

 

Tot i que la iniciativa es troba encara en una fase molt embrionària, l'alcalde Viñuales ha explicat que una de les actuacions que engegaran és la museïtzació de la Font dels Lleons. "L'espai no és visitable, és un lloc únic del món romà, on encara raja aigua i s'ha de fer visitable", ha expressat. Quant al Pla Director de l'Amfiteatre, Garcia ha remarcat que és "importantíssim perquè" tenen "data de caducitat" per presentar-lo, ja que han rebut una subvenció de la Generalitat. En el cas del Pla de Muralles -dels trams des del Circ al Fortí Negre- també ha recordat que el projecte ja disposa de pressupost i que les obres s'executaran aviat. "També volem accelerar el projecte del museu de la Necròpolis perquè sigui una realitat", ha comentat.

 

Bus comercial gratuït

 

En les àrees de Turisme i Comerç, la regidora Montse Adan ha afirmat que volen reordenar l'oferta turística per posicionar la ciutat els 365 dies de l'any. Alhora, la consellera ha explicat que volen "endreçar" l'arribada de creuers i oferir un circuit tancat per als creueristes. En aquest sentit, ha dit que treballaran amb els agents turístics i econòmics en una comissió per "conèixer de primera mà les inquietuds del sector". Paral·lelament, l'edil ha anunciat la creació d'un bus comercial que connecti les diferents zones de la ciutat, com són el Parc central, Corte Inglés i la zona del centre per reactivar el comerç de Tarragona. "Abans de la seva implantació definitiva es farà un període de proves pilot vinculades sempre a accions concretes com pot ser amb motiu de l'arribada de creuers o certàmens programats com ara la Night Shop, accions que desenvoluparem a més curt termini i dins aquests primers 100 dies", ha indicat.

Entre les mesures que també impulsarà aquesta conselleria serà la continuació dels bons comercials, que s'ampliarà als restaurants. "Atès l'èxit de les darreres campanyes de Bons Comerç a Tarragona i a altres municipis, es continuarà apostant per ells, que van patir una reducció de pressupost assignat en la seva segona edició", ha subratllat. La regidora ja estudia un increment pressupostari per a les pròximes edicions, així com la possibilitat d'acordar amb el gremi un nou calendari. A més, s'han proposat agilitzar els tràmits i llicències relacionats amb el sector comercial i de la restauració.

 

Diagnosis dels equipaments culturals

 

Entre les actuacions de la conselleria de Cultura i Festes, la seva regidora Sandra Ramos, ha destacat que elaboraran un Pla Estratègic de Cultura, conjuntament amb les entitats culturals, i que impulsaran una diagnosi dels equipaments de la ciutat. També implementaran el cinema a la fresca en espais com el Parc del Francolí o l'Anella Mediterrània. Ramos també vol instaurar el Carnaval com la festa d'hivern. "El promocionarem com un dels carnavals de referència a Espanya, potenciant-lo com la gran festa d'hivern de Tarragona amb un nou protocol que inclogui les principals millores proposades, treballat de la mà de les entitats", ha apuntat. A banda, una de les accions que també posaran en marxa és l'activació immediata de la comissió a tres bandes -Ministeri de Cultura, Govern i Ajuntament- per la biblioteca provincial.

Finalment, pel que fa al turisme esportiu, el govern municipal ha indicat que iniciaran el procés de certificació de Destinació de Turisme Esportiu i que treballen en la creació d'un calendari públic de tots els esdeveniments d'aquest àmbit de la ciutat al llarg de l'any.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics