Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Presenten a la Selva del Camp el documental dedicat als aplecs de Paretdelgada

Canal Camp ha produït el film

09 d'Octubre de 2023, per Aleix Pérez
  • Imatge de l'acte a la Selva del Camp

    Patrícia Martínez

'Paretdelgada: un fil d'esperança' és el nou documental que ha estrenat Canal Camp, sota la direcció dels periodistes Lluís Cuartero i Antonio Mellado. El film repassa els històrics aplecs de Paretdelgada a través dels testimonis de persones que van impulsar les mítiques trobades entre el 1959 i el 1964, en ple període del franquisme. El documental mostra fotografies i documents inèdits de les trobades, i dona a conèixer les diferents etapes de la colla sardanista Germanor abans de la seva dissolució. Aquest passat diumenge, el Castell de Paborde de la Selva del Camp, va aplegar la presentació del documental "Paretdelgada: un fil d'esperança", amb una gran assistència de públic.
 
El passat divendres, al programa radiofònic 'Carrer Major' de la Xarxa, un dels promotors del film, Antonio Mellado, va explicar que la idea del treball audiovisual va sorgir "del mateix grup sardanista, que recentment s'ha refundat". Mellado va dir que va ser una proposta que van rebre, ja que en un futur es volen recuperar els aplecs a l'ermita de Paretdelgada.
 
En el programa radiofònic, Mellado també va referir-se al "profund treball de recerca de documentació" que s'ha fet en l'elaboració del film, sobretot en l'apartat de les fotografies. "Els seus propietaris les tenien gairebé oblidades" va assenyalar. Gran part d'aquest material es podrà veure en una exposició oberta fins al 21 d'octubre, al Castell de Paborde.
 
Aquest és el nou documental que produeix Canal Camp, després que l'any passat revisquessin l'1 d'octubre. Ja estrenat 'Paretdelgada: un fil d'esperança', els seus impulsors treballen en un nou treball dedical al franquisme i la Guerra Civil.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges