La Jornada Salut i Emocions tractarà el lema 'Alimenta la teva salut!' i posa el focus en l'alimentació i com aquesta conducta tan bàsica està connectada fortament amb les emocions de les persones. Des de la regidoria de Salut i Esports ultimen els preparatius per a aquesta trobada, la setena, que es farà el dia 16 de novembre a partir de dos quarts de 9 del matí a la Sala Santa Llúcia de Reus.
Tal com explica el regidor de Salut i Esports de l'Ajuntament de Reus, Enrique Martín, "aquestes jornades de caràcter divulgatiu, pretenen apropar a tota la població continguts relacionats amb el benestar emocional des de diferents perspectives. Enguany per exemple, ho enfoquem des de l'alimentació i la relació que manté amb l'esfera emocional. Aquest any, volem incidir amb el tema de l’alimentació entenent que les relacions que establim amb els hàbits alimentaris i els aliments estan condicionades per moltes variables (expectatives, característiques de l’aliment, emocions, mercat, publicitat..)".
L'edició d'aquest any engloba la jornada de conferències habitual i una obra de teatre 'NUA. Radiografia d'un trastorn'. L'accés és gratuït però cal inscripció prèvia en aquest enllaç.
La jornada de conferències es durà a terme el 16 de novembre durant el matí, de 9 del matí a 2 del migdia, a la Sala Santa Llúcia de Reus. Els entrants, els portarà a terme el xef i neuròleg Miguel Sánchez Romera, que posarà en conjunció les vessants artística i científica sotala mirada de la salut. La resta de plats del menú ens plantegen com les propietats dels aliments afecten a les nostres emocions; com segons el nostre estat emocional i psicològic ens relacionem amb els aliments i quins hàbits alimentàries establim; i finalment, com les dinàmiques del mercat i publicitat condicionen el consum d'aliments i els hàbits alimentàries.
Els temes de cadascuna d’elles han estat definits prèviament per l’equip organitzador, on hi participen el COPC, el CoDiNuCat, Centre Mèdic MQ i Salut Pública.
La jornada començarà amb l'obertura de portes a dos quarts de 9 del matí. A les 9 del matí, conferència inaugural 'A la recerca del plaer saludable' per Miquel Sánchez Romera, neuròleg, xef i llicenciat en arts. A les 10 del matí, 'Alimentació conscient i àpats que emocionen', per Andrea Arroyo Fernández, investigadora, docent universitària en l’àmbit de la Psicologia de l'alimentació i la salut i co-autora de 'Psicología de la alimentación'. A dos quarts de 12 del migdia, 'Emocions i nutrició: un aprenentatge al llarg de la vida', per Nadia Sanz Lamora, psicòloga clínica al Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí en matèria de trastorns de la conducta alimentària i de projectes d'investigació i prevenció. El seguit de conferències finalitzarà a dos quarts d'1 del migida, amb 'L'alimentació: un dret en venta?', per Gustavo Duch Guillot, llicenciat en veterinària, investigador i activista en l’àmbit de l’alimentació i la ruralitat.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics