Diumenge, 29 de Setembre de 2024

Torna la Fira de l'oli DOP Siurana amb la participació de 14 cooperatives

La plaça de la Llibertat donarà el tret de sortida a la venda de la nova collita

31 d'Octubre de 2023, per Aleix Pérez
  • La producció disminuirà respecte a la collita passada

    Aleix Pérez

Reus tornarà a ser la capital de l'oli amb la 26a edició de la Fira de l'oli el 10 i 11 de novembre. La capital del Baix Camp acollirà a 14 cooperatives de proximitat, que presentaran per primera vegada a tot Catalunya el resultat de les seves collites. Aquesta serà la primera oportunitat per a tastar i adquirir l'oli DOP Siurana de la collita de 2023

La regidora de Projecció de Ciutat, Noemí Llauradó, ha assegurat que "és una cita de referència a l'àmbit de país pel que fa a la promoció d'aquest producte de KM0". A més, ha explicat que hi ha diverses novetats, com l'esmorzar de degustació, que enguany serà solidari. La meitat dels diners recaptats aniran a La Marató, que posarà el focus en la salut sexual i reproductiva.

A banda del berenar amb col·laboració del gremi de Forners de Reus, en aquesta edició hi haurà una petita demostració de dansa a càrrec de l'Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus, que celebra els seus 75 anys. Una altra novetat serà l''scape box', que permetrà, amb un seguit de reptes, aprofundir en les propietats i les característiques de l'oli.

De cara a aquesta nova edició de la Fira, el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, ha destacat que "la festa és una oportunitat de trobada entre cooperatives i per a ajuntar persones de llocs molt diferents". Respecte a la producció i el resultat de la nova collita, el president ha recalcat que "ha estat una collita baixa, com l'any passat, però no és l'habitual", i n'ha responsabilitzat la sequera, encara que ha assegurat que la collita mediterrània "acostuma a ser alternant", encara que una menor producció "no afecta la qualitat de la mateixa".

Galceran ha quantificat en aproximadament 3 milions de litres el volum total d'oli DOP, una mica més baixa que l'anterior, quan la mitjana és de 5 milions de litres. Malgrat aquestes dades i l'encariment del preu, ho ha definit com un "moviment a causa de l'oferta i la demanda", i ha definit que "no és una despesa tan gran en l'àmbit familiar sobre la quantitat que es consumeix". Per finalitzar, ha volgut realçar el valor de l'oli i el paper que té a la dieta mediterrània.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges