Dijous, 18 de Juliol de 2024

Oberta la convocatòria d’ajuts a empreses que contractin persones de Reus a l'atur

La convocatòria s’ha dotat amb 70.000 euros

08 de Novembre de 2023, per Reusdigital.cat
  • Cartell informatiu dels ajuts per fomentar l'ocupació a Reus

    Cedida

L’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria d’Empresa, Formació i Ocupació, ha obert la nova convocatòria d’ajuts per a les empreses i autònoms que ampliïn la seva plantilla amb la contractació laboral de persones en situació d’atur i que estiguin empadronades a la ciutat. La publicació de les bases al BOPT ha fet efectiva aquest dimecres, 8 de novembre, i l’ajut es pot sol·licitar fins el pròxim 30 de novembre.

La convocatòria s’ha dotat amb 70.000 euros i podran ser beneficiàries les empreses amb menys de 50 treballadors. La durada mínima dels contractes laborals haurà de ser de 6 mesos  a jornada completa i les persones treballadores hauran d’estar empadronades a Reus amb un mínim de dos mesos d’antelació a l’inici de la convocatòria.

El regidor d’Empresa, Formació i Ocupació, Òscar Subirats, destaca que aquesta nova línia d’ajuts és "una mostra més de la ferma voluntat de l’Ajuntament de Reus d’incentivar la creació de llocs de treball i de fomentar la inserció laboral, reforçar l’emprenedoria i les petites i mitjanes empreses de la ciutat".

Les bases d’aquesta convocatòria inclouen altres requisits com ara, Que les empreses no hagin reduït el nombre de treballadors, ni hagin fet cap acomiadament improcedent durant el període de la convocatòria i de la contractació, que no s'hagi dut a terme cap expedient de regulació d’ocupació ni tenir treballadors en ERTO, i que la persona contractada no hagi tingut cap vincle contractual amb  l’empresa durant els últims tres anys i estigui empadronada a Reus. Finalment, s’estableix un màxim d’una contractació subvencionables per empresa durant la vigència de la present convocatòria.

La concessió dels ajuts es  farà per ordre d’entrada al registre fins a esgotar el pressupost. L’import a concedir a cadascun dels beneficiaris serà de 5.000 € per persona contractada i aquests rebran el 70% en el moment de la concessió de la subvenció i la resta una vegada justificat el període de contractació de sis mesos.

Tramitació dels ajuts

Les sol·licituds s’hauran de presentar de manera telemàtica a la seu electrònica de l’Ajuntament de Reus, https://seu.reus.cat, emprant el tràmit Subvencions a empreses i autònoms pel foment de l’ocupació 2023 .

El període  subvencionable serà el comprès entre el dia 1 de setembre de 2023 i el 31 d’Agost 2024. Les justificacions s’hauran de presentar de manera telemàtica dins el termini de 7 mesos des de l’inici de la contractació, a la seu electrònica de l’Ajuntament de Reus emprant el tràmit Justificació de subvenció a empreses pel foment de l’ocupació 2023 .

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges