Dijous, 03 d'Octubre de 2024

Reus commemora el Dia Mundial de la Sida

Ho farà amb un conjunt d'activitats

29 de Novembre de 2023, per Reusdigital.cat
  • La plaça de la Patacada acollirà l'acte central

    Cedida

Reus commemorarà un any més el pròxim dia 1 de desembre el Dia Mundial de la Sida amb diversos actes, coordinats des de la Comissió de Reus per a la prevenció del VIH-Sida i de les Infeccions de Transmissió Sexual CoRe, de la qual formen part les regidories de Joventut i de Salut i Esports de l'Ajuntament de Reus. Els actes centrals tindran lloc el divendres 1 de desembre, a la plaça de la Patacada, amb l'actuació del grup Els Picarols.
 
La programació va arrancar el passat 27 de novembre, amb formacions i plafons explicatius als Instituts i Centres participants. El dimecres i el divendres tindrà lloc una actuació teatral, dirigida a l'alumnat de 3r d'ESO, amb col·loqui 'Que si Vihda', a càrrec de Teatracció. Serà a l'Orfeó Reusenc i comptarà amb sessions a les 9 i 11 del matí i a la 1 del migdia, amb la participació de deu centres educatius de la ciutat.
 
Aquest divendres, a la plaça de la Patacada, es durà a terme una performance sobre l'estigma i els prejudicis sexuals cap a la Sida i les Infeccions de transmissió sexual. A càrrec d'Els Picarols, amb sessions a les 10 i 11 del matí i a les 12 del migdia.
 
Comissió de Reus per a la prevenció del VIH-Sida i de les Infeccions de Transmissió Sexual
 
Actualment, està integrada per tècniques i tècnics de l'Ajuntament de Reus, regidories de Salut i esports i de Joventut; ARSU (Associació Reus som útils); ASSIR ( Atenció a la salut sexual i reproductiva); Col·legi de farmacèutics de Tarragona; Fundació Privada AEC GRIS (comunitat terapèutica de tractament de les addiccions); H2O (Associació de LGTB); Creu Roja de Tarragona; Hospital de Sant Joan de Reus: Medicina interna, Servei d'addicions i salut Mental; i finalment, Generalitat de Catalunya: Servei de Vigilància Epidemiologia i Agència de salut.
 
La seva missió consisteix a promoure i enfortir les capacitats, competències i oportunitats de les entitats i serveis de la comissió per tal de generar sinergies, accions i coneixements que ajudin a la lluita contra les infeccions de transmissió sexual VIH/sida i l'hepatitis.
 
Reivindiquen la diversitat de mirades i apel·len a la corresponsabilitat col·lectiva per disminuir la incidència les infeccions de transmissió sexual VIH-Sida i l'hepatitis i compromesa amb l'interès general i, especialment, amb les persones en situació o risc d'exclusió social pel fet de tenir una ITS. A la vegada que promouen l'educació sexual com a eina per tenir una bona salut sexual.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges