Dilluns, 15 de Juliol de 2024

Les Besolí inauguren a Cambrils una exposició per combatre la pressió estètica

Durant el març es realitzaran visites guiades per instituts a la mostra, que forma part de les Jornades per la Igualtat de Gènere

15 de Febrer de 2024, per Reusdigital.cat
  • Cartell de presentació de l'exposició

    Cedida

Les germanes Olga i Ester Besolí inauguraran l'exposició multidisciplinària "Im-Perfectes" a la Sala Àgora de l'Ajuntament de Cambrils demà divendres, 16 de març, a les 20 hores. La mostra, que es podrà visitar fins el 28 de març, neix com una crítica i denúncia social sobre la manipulació i l'excessiva pressió existents en l'actualitat entorn al físic femení i als cànons de bellesa imposats.

L'exposició compta amb el suport de la Fundació Pere Mata i s'emmarca en les Jornades per la Igualtat de Gènere amb l'objectiu de moure consciències i combatre aquesta pressió estètica, abordant preguntes com ara "Com es pot ser feliç i sentir-se satisfet amb el propi cos si cada dia ens diuen que només hi ha un tipus de cos correcte?"

Durant el mes de març es realitzaran visites guiades amb estudiants de 1r de Batxillerat dels institus de Cambrils. Els tallers que s'han ofert als centre eductius consten del recorregut per l'exposició, la projecció d'un audiovisual i una xerrada sobre trastorns de conducta alimentària.

"Im-Perfectes" analitza per què les persones no se senten satisfetes amb el seu cos, per què tenen inseguretats i baixa autoestima i per què es juguen la salut per canviar el seu físic amb règims, diürètics, cosmètics, laxants, i molts cops també amb vòmits, dejunis, operacions de cirurgia estètica, amputacions i altres  intents més d'arribar a un estereotip de bellesa impossible d'assolir.

La mostra consta de 30 peces entre quadres, escultures i instal·lacions. També hi ha un audiovisual, un test d'entrada, documentació i un mirall on cadascú pot mirar-se de cap a peus per finalitzar la visita.

A més, les persones visitants es troben, durant el recorregut, amb una bàscula, retalls reals d'articles de revistes sobradament conegudes enganxats als quadres i molts altres detalls que els fan reflexionar sobre el tema.

L'exposició està dividida en seccions per temàtica com els trastorns alimentaris i associats, el món de la moda, o els tractaments quirúrgics, i cadascuna va acompanyada per plafons explicatius, amb dades, estadístiques i definicions. A més, hi ha una taula amb documentació que es pot consultar, amb articles de premsa i llibres relacionats.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges