Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Salou acull una campanya de prevenció del suïcidi

La taxa de mortalitat oscil·la entre onze i tretze suïcidis per cada 100.000 habitants els últims cinc anys

16 de Febrer de 2024, per Reusdigital.cat
  • Imatge de la campanya

    Cedida

Salou acull aquest divendres la campanya de prevenció contra el suïcidii No el deixis caure en el pou del suïcidi'. La campanya, organitzada per la Generalitat de Catalunya, forma part de les accions clau del Pla director de Salut Mental i Addiccions i del Pla de Salut de Catalunya 2021-2025, destacant-se com una prioritat dins de l'àmbit de la salut pública, tal com ho ha subratllat l'Organització Mundial de la Salut.

Amb el suport financer del 'Plan d'Acció de Salut Mental del Ministeri de Sanitat' per a l'any 2023, la campanya busca promoure la conscienciació social i prevenir les conductes suïcides a través de la implementació del Pla de Prevenció del Suïcidi a Catalunya 2021-2025. El suïcidi es va establir com la principal causa de mort en homes d'entre 25 i 44 anys durant l'any 2021 a Catalunya, amb taxes de mortalitat per suïcidi oscil·lant entre onze i tretze per cada 100.000 habitants en els últims cinc anys.

Els organitzadors de la campanya subratllen la importància de l'entorn social en la detecció precoç de signes de depressió o desesperació, especialment en homes adults, per tal de prevenir possibles actes suïcides. Fins a un 90% dels casos de suïcidi estan associats a condicions com la depressió o la dependència de substàncies, entre altres factors de risc.

La campanya també posa èmfasi en la importància de l'atenció i el suport comunitari, incloent-hi l'ús del telèfon 061/Salut Respon, que disposa d'un equip especialitzat en salut mental disponible les 24 hores del dia, tot l'any, per oferir assistència a persones amb ideació o conducta suïcida, així com a les seves famílies i entorn proper.

Amb iniciatives com aquesta, Salou i Catalunya reforcen el seu compromís en la lluita contra una de les principals causes de mort evitable, fent èmfasi en la prevenció, la conscienciació i el suport comunitari com a claus per fer front a aquest greu problema de salut pública.

La regidora de Sanitat i Salut Pública, Cristina Berrio, ha fet una declaració emfàtica sobre la importància de la salut mental dins de la comunitat, recordant que "la salut mental és un pilar fonamental del benestar col·lectiu". És per aquesta raó, afegeix la regidora, que "som plenament conscients de la transcendència que la salut mental té per a cada individu i, per tant, per a la societat en el seu conjunt. Des de l'Ajuntament ens mantindrem ferms i compromesos en el nostre treball per promoure, protegir i millorar la salut mental de tots els ciutadans i ciutadanes".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges