Dimecres, 17 de Juliol de 2024

Qui es presenta a les europees pel Camp de Tarragona?

El 9 de juny es celebren els comicis a l'eurocambra

30 de Maig de 2024, per Reusdigital.cat
  • Hemicile del Parlament Europeu a Estrasburg

    Cedida

El Parlament Europeu es renova amb un total de 720 eurodiputats que representen 27 estats membres. S'hi presenten 33 candidatures i estan cridades a votar més de 400.000 persones de la Unió Europea. A l'Estat espanyol, la campanya electoral va començar el passat 24 de maig i es votarà el pròxim diumenge 9 de juny. Com a circumscripció única s'hi triaran 61 diputats, set més dels triats el 2019 i dos més dels que tenia fins ara.

Les formacions territorials uneixen forces per a aconseguir representació a Brussel·les en unes eleccions, en què tradicionalment són les que menys participació tenen. No tots els partits compten amb candidats del Camp de Tarragona, i els que hi figuren ho tenen molt difícil per ser eurodiputat o eurodiputada. Us els presentem.

Helle Ketnner i Carles Simarro són els dos candidats d'Esquerra Republicana al Camp de Tarragona que formaran part de la llista per a les eleccions europees. Helle Kettner figura en el número 7 de la llista i ja va ser la persona escollida en aquesta mateixa contesa electoral l'any 2019. L'altre candidat, Carles Simarro, és actual regidor d'Esquerra a l'Ajuntament de Cornudella de Montsant i president de la formació republicana a la comarca del Priorat. És el número 58.

Els cinc candidats del Camp de Tarragona a la llista de Lliures x Europa Junts+ són el reusenc, Jordi Suárez Baldrís, establert des de fa anys a la Selva del Camp i membre de Moviment d'Esquerres de Catalunya, que ocupa el 19è lloc; el també reusenc, Àlfred Pitarch, responsable de Política Municipal de l'executiva de Junts per Reus, que va de número 34; el regidor de Torredembarra, Xavier Suàrez, número 35 de la llista; la regidora de l'Ajuntament de Cambrils, Teresa Recasens, que va de 51, i la regidora de Cabassers, Tina Masip, que és la número 53 de la candidatura.

La regidora de l'Ajuntament de Vallmoll Ainoa Carbonell és l'única que representa als socialistes del Camp de Tarragona. Carbonell ocupa el lloc 48è a la llista. Els Comuns, que van amb la llista de Sumar, presenten com a número 32 la secretària general dels Joves Verds Europeus, la tarragonina Cinta González. I l'advocat Sergio Macián ocupa el número 55 a la llista de Vox.

A les eleccions del 2019 (i abans de la reassignació d'escons per l'efecte del Brexit), el PSOE va obtenir 20 escons dels 54 en disputa llavors (21 després de la sortida del Regne Unit); el PP 12 (13); Ciutadans 7 (8); Podemos-IU 6 (6); Vox 3 (4); Ara Repúbliques 3 (3); Junts amb Lliures per Europa 2 (3) i Coalició per una Europa Solidària, articulada al voltant del PNB amb diversos partits regionalistes, 1 (1). 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges