Dimecres, 14 d'Agost de 2024

El Museu del Port organitza una demostració de l’art de la navegació a vela llatina

12 de Juliol de 2024, per Reusdigital.cat
  • Anunci de l'activitat

     

El Museu del Port en commemoració del 80 aniversari de la tipologia d’embarcació de marca ‘Tarragona’ denominada ’La Puça’, organitza una demostració de l’art de la navegació a vela llatina el pròxim dissabte 13 de juliol a dos quarts de 8 del vespre. L’activitat començarà al pantalà de fusta del Serrallo i clourà a les escales reals del Moll de Costa. El públic assistent podrà visitar les tripulacions de les embarcacions.

Per desenvolupar aquesta activitat el Port de Tarragona hi compta amb la col·laboració de Port Tarraco, la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial (FCCPMF) i el suport tècnic de l'Arjau Vela Llatina de Cambrils que són els degans de la Federació a la Costa Catalana de Ponent.

L’activitat començarà al pantalà de fusta del Serrallo on el públic interessat podrà, al voltant de les 7 de la tarda de la tarda, visitar i posar-se en contacte amb les tripulacions de les embarcacions. A continuació, a dos quarts de 8 del vespre aproximadament, el públic es desplaçarà en paral·lel pel Moll de Costa fins a l’Escala Reial per veure la demostració de la navegació de les embarcacions.

 

Què és la navegació de vela llatina?

 

La vela llatina és una triangular dissenyada per anar contra el vent. La vela llatina s'enverga en una perxa que rep el nom d'antena. Aquesta antena pot estar formada per una, dues o tres peces. Els orígens de la vela llatina són boirosos. Les característiques de la Mediterrània, i el seu règim de vents amb canvis constants de direcció, feien necessari variar contínuament el rumb i acostar-se a la costa. Amb la vela quadrada de les primeres embarcacions, el procés era dificultós, ja que només era possible amb ajuda dels rems. La vela llatina permet navegar contra el vent sense haver d'utilitzar rems.

 

Programació Museu Port Tarragona

 

El Museu del Port de Tarragona celebra enguany el 80 aniversari de les embarcacions de marca tarragonina ‘La Puça’. Per aquest motiu el Museu del Port organitza un seguit d’activitats culturals per commemorar aquest aniversari.

Per accedir a la programació es pot consultar en aquest enllaç.

 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges