Divendres, 02 d'Agost de 2024

Prop de 500 d'infants en situació de vulnaribilitat participen en el programa 'Conviu l'estiu' a Reus

El programa d'activitats ha incrementat el nombre de places

02 d'Agost de 2024, per Reusdigital.cat
  • Una de les activitats del 'Conviu l'estiu'

    Cedida

El 12 de juny es van tancar les inscripcions per al programa 'Conviu l'estiu', organitzat per l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l’Ajuntament de Reus, que ofereix activitats d'estiu a infants amb risc de vulnerabilitat social. Aquest any, des de l'1 de juliol fins al 9 d'agost, s'ofereixen 450 places adreçades als infants de la ciutat entre 3 i 12 anys, 80 places més que l'estiu passat. Per primera vegada, s'ha ofert el mateix nombre de places a l'agost que al juliol: 150 places per quinzena. L'any passat, a l'agost només es van oferir 70 places.

A més d'aquest augment de places, el servei que s'ofereix s'ha professionalitzat, per tal de potenciar els aspectes socioeducatius mitjançant el lleure. Així, ara cada centre on es fa el 'Conviu l'estiu' compta amb un/a director/a de lleure, un/a educador/a social i un/a integrador/a social. A més d’un/a integrador/a social a cada centre, el programa disposa d’un/a altre/a integrador/a social més, és a dir, quatre en total, i els dies de piscina s’afegeix un monitor de lleure de suport.

Durant aquest període, de dilluns a divendres, de les 9 del matí a la 1 del migdia, s'han programat diverses activitats lúdiques com, entre altres, activitats aquàtiques a les piscines municipals i a les del Club Natació Reus Ploms i del Reus Deportiu, excursions i sortides, així com espais per poder treballar i elaborar les emocions.

Enguany, la temàtica de les activitats és les olimpíades amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics d'estiu de 2024 a França. Per accedir a aquestes activitats socioeducatives que es fan durant l'estiu a l'Escola Mowgli, l'Escola Rosa Sensat i el Centre Cívic Migjorn tenen prioritat els infants amb famílies en situació de vulnerabilitat social i infants vinculats a les activitats que es fan al barri. Aquest programa s'organitza a diversos punts de la ciutat per tal d'estendre per tot el municipi l'oferta socioeducativa. A més del 'Conviu l'estiu', l'àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials també ha facilitat l'accés a 60 infants als casals organitzats per les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) de les escoles Joan Rebull, La Vitxeta, Isabel Besora i Doctor Alberich i Casas.

L'objectiu és garantir un lleure inclusiu i integrador que permeti incrementar i diversificar les oportunitats educatives més enllà de l'escola.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges