Dilluns, 05 d'Agost de 2024

Construeixen la planta de tractament per injectar a la xarxa d'abastiment de Reus l'aigua de la mina del barri Fortuny

L'Ajuntament enllesteix una segona xarxa de distribució d'aigua no potable per al reg i altres usos d'economia circular

05 d'Agost de 2024, per ACN
  • Imatge de les obres del barri Fortuny

    Cedida

L'Ajuntament de Reus ha començat aquesta setmana la construcció d'una planta de tractament d'aigua per injectar aigua de la mina del barri Fortuny a la xarxa d'abastament de la ciutat. Les obres tenen una durada de sis mesos i un pressupost 498.674,28 euros, que subvenciona en bona part l'Agència Catalana de l'Aigua, l'ACA. L'obra permetrà la potabilització parcial de l'aigua de la mina. Es guanyarà fins a més de 200.000 metres cúbics anuals d'aigua per a ús de boca. També s'enllesteix la instal·lació d'una segona xarxa de distribució d'aigua no potable per al reg i d'altres usos directament vinculats a l'economia circular. Aigües de Reus reutilitza 800.000 metres cúbics anuals d'aigua per a reg, l'equivalent al consum de 4.800 habitatges.

La potabilització de l'aigua de la mina del barri Fortuny de Reus es farà amb osmosi inversa, perquè permet l'eliminació amb totes les garanties dels nitrats presents en la composició de l'aigua de la mina.

La segona xarxa de distribució d'aigua no potable servirà per al reg del Parc dels Capellans, de la zona del camí del Riudoms, i de la zona enjardinada de les piscines municipals això com per a omplir-les. Actualment, l'aigua de la mina del barri Fortuny ja es destina, parcialment, i sense cap mena de tractament previ, al reg del parc del Lliscament, a tocar de les piscines municipals. Aigües de Reus valora la possibilitat que l'aigua del buidatge de les piscines s'usi per a la recàrrega de l'aqüífer del minat, en lloc d'abocar-la a la claveguera.

L'objectiu és contribuir a reforçar "un sistema hídric més circular i eficient". Ara es recullen les aigües pluvials en un dipòsit per al reg del Parc dels Capellans, es produeix biogàs a partir dels residus orgànics que s'han aïllat de les aigües brutes depurades, o es destina a la jardineria i l'agricultura part de l'abonament orgànic que es genera en els processos de depuració de les aigües.

També es destina aigua no potable a la neteja de la via pública o del clavegueram. Per exemple, al polígon AgroReus, existeix una xarxa de distribució paral·lela a la d'abastament d'aigua no potable procedent dels pous anomenats City, Roquís i AgroReus, i aquesta aigua, amb molts nitrats, es destina a la càrrega dels vehicles de neteja viària.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges