Dimecres, 16 d'Octubre de 2024

Els germans Jofré Solanellas es queden amb el 30% de les accions de Serra Pàmies

El grup llatinoamericà Luminova Pharma esdevé el nou accionista majoritari de la farmacèutica reusenca

08 d'Agost de 2024, per Reusdigital.cat
  • Imatge d'arxiu dels laboratoris Serra Pàmies a Reus

    Google Maps

Els laboratoris de Reus Serra Pàmies han passat a ser propietat també de la multinacional llatinoamericana Luminova Pharma Group –antic grup Unipharm nascut a Suïssa–, després que hagi adquirit la major part de les seves accions en una operació que suposa l'entrada de la farmacèutica a Espanya, així ho ha avançat 'La Vanguardia'.

L'operació s'ha concretat amb la compra del 70% de les accions de Serra Pàmies per part de Luminova. El 30% restant continuarà de moment en mans del tres germans Jofré Solanellas, propietaris dels laboratoris des de 1973.

La firma reusenca compta amb una planta de 6.000 metres quadrats a la capital del Baix Camp, on el nou equip directiu ja treballa en la primera producció conjunta, que sortirà a la venda durant el primer trimestre de l'any vinent.

Els plans del grup llatinoamericà per als laboratoris de Reus passen per crear una planta d'antibiòtics de cara al pròxim any "per fer front a l'escassetat d'alguns medicament que hi ha Espanya", segons el seu director general, João Carlos de Britto. Luminova calcula comptar amb un equip de 250-350 treballadors en cinc anys i triplicar la seva facturació.

Serra Pàmies factura al voltant de 4 MEUR i compta amb un catàleg de 60 productos de farmàcia i parafarmàcia. Fa un any, el Ministeri de Salut va procedir a clausurar la fàbrica reusenca després de trobar durant una inspecció ordinària algunes deficiències en el procés productiu, cap relacionada amb la seguretat dels medicaments. Esmenar tots els requisits és el primer repte al qual s'enfronta Luminova, qui preveu passar la inspecció de Sanitat a l'octubre.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges