Dimarts, 20 d'Agost de 2024

El CAT rebrà 9,5 MEUR per al seu projecte de digitalització

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha atorgat prop de 10 milions d’euros al Consorci d’Aigües de Tarragona en la segona convocatòria del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) de Digitalització del Cicle Urbà de l’Aigua

20 d'Agost de 2024, per Reusdigital.cat
  • L’ajut cobrirà prop del 50% de la inversió que el CAT ha fet en el seu Pla de Digitalització, valorat en 23 milions d’euros

    Cedida

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) rebrà una subvenció de 9.524.770,71 euros per al seu projecte de transformació digital del procés complet de captació, tractament i distribució d’aigua. El CAT serà una de les cinquanta entitats beneficiàries de la segona convocatòria d’ajuts del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) de Digitalització del Cicle de l’Aigua, convocada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO).

D’aquesta manera, el Consorci rebrà pràcticament deu milions d’euros (l’import màxim al qual aspirava cada sol·licitant) per continuar impulsant el seu projecte de digitalització, valorat en 23,2 milions d’euros. Aquest pla cobreix tots els àmbits d’actuació del CAT (captació, potabilització i distribució d’aigua en alta) i preveu més d’una trentena d’actuacions. D’aquestes, ja se n’han executat totalment o parcial un 60%.

El president del CAT, Joan Alginet, ha celebrat que el MITECO hagi reconegut “l’ambiciós projecte de transformació digital que fa uns anys vam posar en marxa al Consorci per posicionar-nos com a capdavanters en la gestió eficient de l’aigua”. Alginet explica que “ja hem realitzat importants accions com la implantació de la plataforma SagedCAT, que ens permet centralitzar pràcticament totes les nostres dades, processar-les i aplicar-les en la millora continua de tots els nostres processos. També hem impulsat el bessó digital de la canonada principal, una iniciativa pionera a Europa que ens permet monitorar ininterrompudament la nostra principal via de conducció”.

Entre les actuacions pendents, el President del Consorci destaca la implantació dels bessons digitals de la xarxa de distribució, de l’ETAP i de les estacions de bombeig de Campredó (EB-0), l’Ampolla (EB-1) i Constantí (EB-3), que suposarà una inversió total d’uns quatre milions d’euros. Paral·lelament, el pla contempla actuacions en matèria de ciberseguretat, introducció d’intel·ligència artificial per a l’optimització dels processos i desenvolupament d’eines per a la millora en eficiència energètica.

El CAT preveu haver executat totalment el seu projecte de digitalització durant el segon trimestre del 2026.

 

Sobre el PERTE

 

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, té com a objectiu la modernització del cicle d’aigua per produir una millora de l’eficiència del cicle urbà de l’aigua, reduint les pèrdues d’aigua en els sistemes de distribució d’aigua i millorant les infraestructures de tractament d’aigües residuals.

A la segona convocatòria d’aquesta línia d’ajuts, s’han registrat prop de 250 sol·licituds, de les quals se n’han escollit 50 com a beneficiàries, entre les quals es troba la proposta del Consorci d’Aigües de Tarragona.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics