Dimarts, 01 d'Octubre de 2024

Mont-roig del Camp desestima les al·legacions a la modificació del POUM que permet l'arribada de Lotte

El canvi normatiu es trasllada a la Comissió Territorial d'Urbanisme, que haurà de fer l'aprovació definitiva

23 d'Agost de 2024, per ACN
  • Terrenys on s'ha d'ubicar l'empresa coreana Lotte Energy Materials

    ACN

El ple de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha desestimat les al·legacions a la modificació del POUM que ha de permetre l'arribada de l'empresa coreana Lotte Energy Materials al municipi. En el ple extraordinari celebrat aquest divendres al migdia, el consistori també ha aprovat provisionalment el canvi normatiu amb els vots favorables de PSC, ERC, IMM i Vox, mentre que Junts hi ha votat en contra. Ara l'expedient es trasllada a la Comissió Territorial d'Urbanisme del Camp de Tarragona, que és qui haurà de fer l'aprovació definitiva. El canvi del POUM proposa modificar el tipus d'indústries que es poden instal·lar al municipi, per adaptar-se a les especificitats de Lotte, així com canviar l'alçada màxima permesa de les naus industrials.

El ple de Mont-roig del Camp va aprovar inicialment el projecte de modificació del POUM del sector SUD 4 "Els Comellarets" -on s'ha d'instal·lar l'empresa- el passat 11 de març, juntament amb l'Estudi Ambiental Estratègic. Durant el període d'exposició pública s'han recollit els informes sectorials de deu organismes i s'han presentat 29 al·legacions. Segons ha informat el consistori, 24 tenien el mateix contingut. Malgrat s'han desestimat, l'ajuntament ha apuntat que "algunes apreciacions d'algunes de les al·legacions seran considerades en posteriors tràmits que encara s’han de fer".

La modificació del POUM que es tramita se centra en tres aspectes. Primer s'amplia el tipus d'activitats industrials admeses als Comellarets. La normativa encara vigent només permet que s'hi instal·lin empreses de les categories 1, 2 i 3. Lotte però no encaixa amb les característiques d'aquestes categories i per això s'amplia fins a la categoria 5, que impedeix que hi hagi activitat en edificis contigus. Inicialment l'Ajuntament de Mont-roig havia sol·licitat a la Generalitat arribar fins a la categoria 6, que autoritza "activitats perilloses o nocives que han de trobar-se apartades de tota altra activitat o habitatge". Finalment però, aquesta opció ha caigut.

El segon aspecte tramitat és la regulació de l'alçada màxima permesa en aquests terrenys. Així, fins ara es permetien edificis de fins a 25 metres en un 25% de l'ocupació màxima de la parcel·la; i ara s'ha demanat incrementar-ho fins a un 50% dels terrenys.

Finalment, el consistori ha apostat per "la delimitació precisa del sector de sòl urbanitzable industrial dels Comellarets", ja que hi havia alguns límits que no estarien ben ajustats.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges