Dilluns, 02 de Setembre de 2024

L'Ajuntament de Reus presenta el trasllat de l'estació de busos al veïnat del Carrilet, Mas Iglésias i Fortuny

Les trobades tindran lloc aquest mes de setembre

02 de Setembre de 2024, per Reusdigital.cat
  • Imatge renderitzada de la futura estació d'autobusos de Reus

    Cedida

El Govern de Reus convoca el veïnat dels barris del Carrilet, Mas Iglesias i Fortuny a una ronda de trobades informatives per explicar a la ciutadania la proposta de trasllat de l’estació d’autobusos. Per part del Govern, assistiran a les trobades l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita; la regidora d’Urbanisme, Marina Berasategui; i la regidora de Relacions Ciutadanes, M. Mar Escoda.

La planificació de la ronda de trobades és la següent: al barri del Carrilet, dimarts, 3 de setembre, a les 8 del vespre al Mercat del Carrilet, al barri de Mas Iglesias, dijous, 5 de setembre, a les 8 del vespre a la  Biblioteca Pere Anguera i, pel que fa al barri Fortuny, serà la setmana del 16 de setembre (pendent d'agendar). El Govern també es reunirà amb les direccions de l’escola Eduard Toda i de l’Institut Roseta Mauri

 

 

Projecte embrionari

 

L’Ajuntament ha rebut de l’equip extern redactor l’Avantprojecte de la reordenació urbana i nous equipaments i la documentació per a la Modificació puntual de la Revisió del Pla general d’ordenació urbana. Aquests documents iniciaran ara la tramitació administrativa, i hauran de ser aprovats en les diferents fases tant pel ple de l’Ajuntament com per la Generalitat.

L’avantprojecte de transformació preveu l’execució de les diferents actuacions per fases, per bé que l’ordre pot variar donada la implicació de diferents administracions.

Fase 1: Recuperació de l’edifici del Mercat i la urbanització de l’entorn.

Fase 2: Nou edifici d’equipaments i habitatge dotacional.

Fase 3: Nova estació d’autobusos intermodal i urbanització de l’entorn.

Fase 4: Nou edifici de l’actual estació de busos d’equipaments i completar la urbanització de l’entorn.

 

Nova estació d’autobusos

 

La construcció i configuració de la nova estació està consensuada amb la Generalitat de Catalunya, que serà l’encarregada de gestionar-ne la planificació i l’execució.

Es planteja com una estació amb la màxima intermodalitat possible, molt propera a l’estació de Bellissens. La nova estació es planteja enfonsada, amb l’espai de les andanes cobert per evitar la contaminació acústica. Es relaciona directament amb el Parc Mas Iglesias, amb una integració paisatgística que canvia l’estètica habitual d’aquests tipus d’equipaments.

La construcció d’una nova estació de busos permetrà mantenir el 100% de l’activitat del servei en el seu emplaçament actual fins a la finalització de les obres.

 

Extensió de la zona verda

 

L’avantprojecte preveu la prolongació de verd del parc de Mas Iglesias fins als nous espais oberts del Carrilet, que milloraran la connectivitat de la zona i la faran de referència per al conjunt de la ciutat. El nou parc que s’obrirà l’entorn de l’actual Mercat, es concep com una extensió del parc de Mas Iglesias i la prolongació de la zona verda cap al centre de la ciutat.

Igualment, es preveu la plantació de vegetació autòctona amb baix consum hídric i es preveu la construcció de sistemes urbans de drenatge sostenible per a la recuperació de l’aigua. Igualment, l’espai disposarà de jocs infantils, espais d’activitats esportives i zones d’estada i repòs.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics