Divendres, 06 de Setembre de 2024

Vandellòs II notifica al CSN una incidència ja resolta en la turbobomba d'aigua d'alimentació auxiliar

La avaria no ha tingut impacte sobre els treballadors, el públic o el medi ambient

06 de Setembre de 2024, per ACN
  • Imatge d'arxiu de la central nuclear de Vandellòs II

    ACN

La central nuclear Vandellòs II ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que en una prova d'accionament de la vàlvula d'admissió de vapor de la turbobomba d'aigua d'alimentació auxiliar, aquesta no s'obria completament. L'equip tècnic de la instal·lació ha procedit a intervenir en la vàlvula i restablir-ne el funcionament adequat. Amb tot, s'ha informat sobre l'avaria, donat que existeix la possibilitat que aquest comportament anòmal hagi pogut estar present un temps superior a les 72 hores establertes per les especificacions tècniques de funcionament. La planta continua operant amb normalitat, al 100% de potència. Aquest succés no ha tingut impacte sobre els treballadors, el públic o el medi ambient.

En un comunicat, el Consell de Seguretat Nuclear ha detallat que el succés es va produir com a conseqüència d’un error a la vàlvula d'admissió de vapor a la turbobomba. Ha remarcat que aquesta peça ja havia tingut una avaria anterior que havia estat corregida, però l'origen del qual no havia estat determinada. Per això, s’ha conclòs que no es trobava en les condicions adequades.  

Totes les activitats de manteniment i proves de verificació posteriors han estat satisfactòries. Amb la informació disponible fins aquest moment, es classifica l'episodi amb nivell 0 (fora de escala) a l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics