Dissabte, 19 d'Octubre de 2024

La il·lusió del Reus Deportiu Virginias més ganxet dels darrers anys

L'objectiu de l'equip és lluitar per tot i apostar per als jugadors de la base

20 de Setembre de 2024, per Jordi Benavent
  • Joan Salvat, en el partit jugat a Alpicat

    Reus Deportiu

Com un nen el primer dia de classe a l'inici d'un nou curs escolar, l'hoquei del Reus Deportiu afronta una nova temporada amb la il·lusió d'assolir els objectius que s'ha marcat per aquest 2024-25. La raó és que els roig-i-negres tenen reptes importants per un nou curs que, oficialment, va començar el passat divendres, a la pista de l'Alpicat, amb el primer partit de la Frit Ravich Lliga Catalana.

Tanmateix, la pretemporada dels reusencs va començar el 20 d'agost i seran set setmanes de preparació per posar els engranatges necessaris i polir els detalls abans de lluitar pel primer títol en l'àmbit estatal: la Supercopa.

Abans, però, amb el 70% dels jugadors de la plantilla disponibles, el Reus afronta la Lliga Catalana, un dels escenaris ideals per veure la progressió dels jugadors i l'adaptació dels més joves. La velocitat de la bola i l'ordre defensiu han de ser els signes d'identitat del joc dels roig-i-negres en una nova temporda, en la qual no ha fet cap incorporació.

A l'estrena oficial del Reus Deportiu del passat divendres van ser absents Càndid Ballart i Martí Casas, convocats amb Espanya, i Diego Rojas amb Xile. Tots tres no podran estar a disposició del tècnic reusenc aquestes primeres setmanes, ja que es troben amb les seves seleccions per jugar el Mundial a Novara (Itàlia), del 16 al 22 d'aquest mes de setembre. A més, dues peces claus als darrers anys, ja no vestiran la samarreta roig-i-negre. Sergi Aragonès ha marxat al Barça mentre que David Gelmà s'ha incorporat al Caldes després del seu pas per Reus. Unes baixes importants que han obligat als roig-i-negres a reinventar-se. Això permetrà al tècnic reusenc, Jordi Garcia, qui afronta el seu últim any de contracte, disposar d'una plantilla més curta, després que l'any passat es va veure obligat a fer convocatòries i rotacions descartant algun jugador cada partit per culpa del llarg nombre de jugadors que disposava.

Per tancar la plantilla, el conjunt de la Capital del Baix Camp, ha apostat pel jove jugador reusenc Guillem Jansà, que ha fet el salt a la disciplina del primer equip, renovant, unes setmanes enrere, fins al 2027. Un pas endavant que Jansà es va guanyar aprofitant les oportunitats que Garcia li va donar l'any passat, i on el jove reusenc, va demostrar la seva qualitat picant a les portes del primer equip roig-i-negre. Amb ell, l'equip tanca les 10 fitxes disponibles.

Així doncs, el Reus Deportiu Virginias, serà el més reusenc dels darrers anys amb el capità Joan Salvat, Ferran Giménez, Nil Viña i el mateix Guillem Jansà. Sense oblidar les oportunitats que tindran els jugadors de la base en una temporada que serà llarga i on el conjunt del carrer Gaudí vol ser competitiu i lluitar per totes les competicions.

Aquest divendres contra l'Igualada al Palau d'Esports, el Reus buscarà un lloc per la Final a 4 de la Lliga Catalana que es disputarà al Vendrell. La Supercopa d'Espanya, el 5 i 6 d'octubre, contra el Noia, i amb la presència de Liceo i Barça a la pista del conjunt gallec serà la prova de foc dels reusencs per veure com està l'equip a una setmana de l'inici de l'OK Lliga. Els de Jordi Garcia també buscaran, de l'1 al 3 de novembre, a la població alemanya de Hamm, la classificació per la Champions League jugant contra el SK Germania Herringen, el Follonica italià i el CP Voltregà, a la fase prèvia de la màxima competició continental. Mentre que estar entre els 8 primers classificats de la primera volta de l'OK Lliga per estar present a la Copa del Rei serà un altre dels punts calents de la nova temporada d'hoquei patins. Una Copa del Rei, que repeteix Calafell com a seu per tercer any consecutiu, i on estar entre un dels quatre caps de sèrie seria ideal.

L'objectiu de la directiva que presideix Mònica Balsells per construir un equip competitiu i de futur, va començar l'estiu del 2023, amb les incorporacions de l'argentí Maxi Oruste, Martí Casas i Arnau Canal, jugadors que, després d'una temporada han de ser peces importants dins l'equip aportant gol i experiència. Sense oblidar al xilè Diego Rojas, a Marc Julià i a Càndid Ballart que han demostrat, més d'una vegada que es poden posar l'equip a l'esquena en els moments més complicats.

L'aposta per als jugadors de les categories inferiors que, des de fa temps va iniciar el club, no s'atura, i formar part del primer equip ha de ser l'objectiu d'uns joves valors de l'hoquei reusenc. Una pedrera que continua donant els seus fruits, on els jugadors de la base roig-i-negra han de tenir un protagonisme especial i estar a disposició del primer equip quan sigui necessari.

El principal objectiu del Reus Deportiu B ha de ser ratificar la permanència a la segona categoria de l'hoquei patins estatal, després de l'ascens a l'OK Lliga Plata que l'equip entrenat per Marcus Felhoff va assolir la passada temporada. Així doncs, el segon equip reusenc ha de servir perquè els Pol Cabré, Carles Casas, Roger Fargas, Gerard De Sivatte, Pol Mulet, Pol Martínez, Guillem Montserrat, Dídac Vallvé i Xavi Fernández mantinguin una categoria complicada, però, sobretot, perquè puguin fer el mateix camí que Ferran Giménez, Nil Viña o Guillem Jansà han fet a les últimes temporades, formar part del primer equip del Reus Deportiu Virginias convertint-se en jugadors claus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges