Dimarts, 01 d'Octubre de 2024

El CNL de Reus impulsa 46 cursos de català per a més de 900 alumnes aquest curs

L'objectiu de les activitats complementàries és facilitar als aprenents de català entorns de pràctica informal per impulsar l'ús de la llengua més enllà de les aules

01 d'Octubre de 2024, per Reusdigital.cat
  • Imatge d'una de les sortides del CNL del curs passat

    Cedida

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura va oferir les primeres sessions la setmana passada dels cursos de català d'aquest trimestre. En concret són 46 cursos amb més de 900 inscrits entre Reus, Cambrils, Falset, l'Hospitalet de l'Infant i Montbrió del Camp. Com ja és habitual, les classes es complementen amb activitats diverses per facilitar als aprenents entorns de pràctica informal per impulsar l'ús del català.

Una de les primeres cites, el dissabte 26 d'octubre, serà la participació a la marxa del Correllengua Reus, que acabarà amb concerts i un dinar popular a la plaça de la Llibertat, però que haurà començat amb una activitat de contacontes i d'animació per a grans i petits al Mas Vilanova, seu del CNL, per on passarà un dels trams del recorregut. El CNL és una de les més de 130 entitats i organitzacions que s'han sumat al Correllengua, una iniciativa popular que promou i reivindica la llengua i la cultura catalanes.

Al novembre s'han programat dues activitats incloses en el programa Xalem: el dissabte 9 de novembre es farà una sortida de convivència amb visita a la Cartoixa d'Escaladei (amb busos des dels municipis on es fan la majoria de cursos), i del 18 al 21 de novembre, diversos tallers de jocs a càrrec de l'Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus.

I el 29 de novembre, dins el programa del Voluntariat per la llengua, es faran dos tallers de màgia a càrrec d'Eduard Juanola adreçats principalment a les parelles lingüístiques.

La presentació del Voluntariat per la llengua d'aquesta edició està prevista per al 29 d'octubre a Reus i en dies posteriors a Cambrils i a l'Hospitalet de l'Infant. Els participants podran assistir als tallers de màgia esmentats i també a la resta d'activitats.

 

Fomentar l'ús de la llengua, una prioritat 

 

Les activitats del Xalem s'han ideat per fer créixer els usos interpersonals de català entre la població. Amb aquest mateix objectiu el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) impulsa altres activitats com la sensibilització lingüística a l'aula, que també té com a objectiu fer augmentar, fora de l'aula, l'ús oral del català de l'alumnat del CPNL. Per això es dotarà els alumnes d'estratègies per mantenir el català en interaccions fora del grup i també d'estratègies per incrementar l'ús diari personal del català d'acord amb el seu nivell de competència en la llengua.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges