Dimecres, 02 d'Octubre de 2024

El Govern habilita el 2025 una línia d'ajuts per a empreses del territori del Fons de Transició Nuclear

Les subvencions es destinaran a noves inversions, generació d'ocupació, digitalització, estalvi energètic i indústria

01 d'Octubre de 2024, per ACN
  • Imatge d'una reunió de l'òrgan de govern del FTN

    ACN

El Govern activarà una línia d’ajuts pròpia destinada a empreses ubicades al territori del Fons de Transició Nuclear. Ho ha anunciat el secretari d’Empresa i Competitivitat, Jaume Baró, en el marc d'una nova reunió de l’òrgan de govern del fons, que ha tingut lloc aquest dimarts al matí a Móra d'Ebre. La nova línia, segons Baró, serà dissenyada conjuntament amb la Secretaria Tècnica del Fons i amb els agents econòmics i socials, incorporant les necessitats de les empreses que no queden cobertes amb les línies d’ajut pròpies de la Generalitat. Entre les actuacions que es podran subvencionar hi ha projectes de noves inversions, de generació de llocs de treball, de digitalització, d’estalvi i transició energètica i de reindustrialització.

Baró ha subratlla que la nova línia, que s'activarà el 2025 però de la qual no s'ha concretat cap import, "es farà amb i per al territori". "No es redactaran des de Barcelona", sinó que es "definiran a través de les secretaries tècniques que posarem en marxa, de la xarxa d'impuls on hi ha els agents econòmics i socials i, per tant, serà una línia feta amb i per a les empreses d'aquí".

També s'ha anunciat una nova convocatòria de concurrència competitiva adreçada a ens locals perquè puguin finançar projectes alineats amb la transició nuclear i la generació d’alternatives econòmiques al territori. Durant la reunió també s’ha tractat l’estat de distribució dels Fons del 2023 i del 2024.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges