Dijous, 10 d'Octubre de 2024

Els usuaris del bus directe entre Tarragona i Barcelona es multipliquen per cinc: 'T'assegures arribar puntual'

Des de l'1 d'octubre, amb l'inici del tall ferroviari, prop de 300 persones agafen diàriament les línies 'exprés'

10 d'Octubre de 2024, per ACN
  • Diverses persones esperant a l'estació de Tarragona el bus que va directe a Barcelona

    ACN

Els usuaris que han optat pel bus directe per fer el trajecte Tarragona-Barcelona s'han multiplicat per cinc arran del tall ferroviari del corredor mediterrani. Segons han explicat a l'ACN fonts de l'empresa d'autobusos Plana, unes 285 persones utilitzen diàriament les noves línies 'exprés', que des de l'1 d'octubre han passat de ser tres a nou. Des de llavors s'han venut 735 targetes T10/120, les quals també van entrar en funcionament la setmana passada. Entre aquests nous usuaris es troba l'Ivan, qui agafava el tren cada dia per anar a la universitat. Des del tall, i després de comprovar que "no pots confiar-hi", ha apostat pel bus. "És l'única manera d'assegurar-te que arribaràs puntual", ha dit.

El passat 1 d'octubre, coincidint amb l'inici del tall ferroviari, el Departament de Territori va reforçar el servei d'autobús directe entre Tarragona i Barcelona amb l'objectiu de complementar el pla alternatiu de Renfe. Així doncs, s'ha passat de tres expedicions directes per sentit -de dilluns a divendres- a nou. Des de Tarragona els busos sortien a un quart de 7 del matí, un quart de 8 del matí i un quart i cinc de les 9 del vespre. Des de la setmana passada també surten a les 6 del matí, a tres quarts de 7 del matí, a les 9 del matí, a dos quarts d'11 del matí, a dos quarts de tres del migdia i a dos quarts de 6 de la tarda. En el sentit contrari, des de Barcelona, els busos cap a la capital tarragonina sortien a un quart de 8 del matí, a les 3 del migdia de la tarda o a un quart de 7 de la tarda, i ara també ho fan a dos quarts de 8 del matí, a les 9 del matí, a dos quarts de 12 del migdia, a la 1 del migdia, a les 4 de la tarda i a les 7 de la tarda.

Una major oferta que ha anat acompanyada de la incorporació de les targetes T10/120 (deu viatges en els 120 dies posteriors a la primera validació). Una bonificació que permet als usuaris pagar 4 euros per viatge i, per tant, estalviar-se prop del 70% sobre la mitjana del preu que acostumaven a abonar.

 

"Anar amb tren era un caos diari"

 

Tot plegat ha fet que siguin diversos els usuaris que han començat a decantar-se per l'autobús envers el tren, com és el cas de l'Ivan, un jove que es desplaça cada dia fins a Barcelona per anar a la universitat. "Anar amb tren era un caos diari, era una sensació d'impotència que et feia perdre els nervis", ha afirmat a l'ACN.

Segons ha subratllat, el problema el tenia, sobretot, durant els matins, quan "intentava arribar a temps a les classes, però cada dos per tres el tren s'aturava al mig del no-res i no podies fer res". Així doncs, i des de fa una setmana, ha optat per l'autobús directe per "assegurar-se que arriba a temps a la universitat i no perdre's cap minut".

Tot i això, reconeix que quan torna cap a Tarragona o quan va amb temps prefereix agafar el tren perquè és més còmode i pot aprofitar per fer feina. Una opció que no té al bus, on els seients són més estrets.

L'Ivan ha pres la decisió després de comprovar que el pla alternatiu de Renfe, és a dir, agafar un bus des de Tarragona fins a Sant Vicenç de Calders i després agafar un tren fins a Barcelona, "no funciona bé", afirmant que, malgrat tot, els trens continuen arribant tard.

 

"El bus arriba quan toca"

 

A diferència de l'Ivan, la Natàlia Martínez, que també és estudiant d'universitat, va decidir el passat 1 d'octubre apostar directament per l'autobús sense provar prèviament el pla alternatiu de Renfe. "Vaig decidir no provar-ho, perquè m'imaginava que seria encara més caòtic de l'habitual", ha afirmat. De fet, moltes vegades agafa un dels busos que no fan el trajecte directe i, per tant, tarden més. Tot i això, ha assegurat que malgrat "tardar dues hores, prefereix agafar el bus, perquè sempre surt bastant puntual, arriba quan toca i tens lloc assegurat".

Qui també ha apostat pel bus és l'Elisabeth Acedo, veïna de Reus. Aquest dimecres ha estat el primer dia que agafava un bus directe entre Tarragona i Barcelona i la sensació, segons ha dit a l'ACN, ha estat "meravellosa". "Tant de bo el pogués agafar des de Reus i no haver de venir fins a Tarragona", ha demanat Acedo, qui subratlla que si no fos perquè el seu marit la pot portar amb cotxe fins a l'estació, "no sap com s'ho faria".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges