Divendres, 26 de Juliol de 2024

Ercros i sindicats pacten l'acomiadament de 34 treballadors de Flix i 9 de Tarragona

Segons l'empresa, les extincions s'aniran produint segons les necessitats operatives

27 de Juliol de 2009, per Redacció
  • Planta d'Ercros a Flix

     

L'acord preveu una indemnització de quaranta dies per any treballat, amb un màxim de 24 mensualitats per als afectats pels acomiadaments, a excepció dels treballadors majors de 62 anys, els que pertanyin a centres on existeixi la possibilitat d'acollir-se a contractes de relleu o els que percebin ajuts públics, que rebran una indemnització de vint dies per any treballat, amb un màxim de dotze mensualitats.

Segons la mateixa empresa, les extincions s'aniran produint "segons les necessitats operatives, si bé es calcula que al final de l'estiu ja s'hagin produït". En el cas de la planta de Tarragona, a més, Ercros no descarta que els acomiadaments puguin passar de nou a 23, "en funció de les necessitats del centre".

Amb l'objectiu de "minimitzar el cost social de les 195 persones excedents", l'acord preveu també que aquestes puguin accedir als contractes de relleu a mesura que els 148 empleats que compleixen 60 anys o més fins a finals de 2011, accedeixin a la jubilació parcial.

També està previst que aquests treballadors acomiadats puguin cobrir les eventuals vacants que es produeixin fins a l'anterior data i que es puguin intercanviar treballadors que vulguin deixar voluntàriament l'empresa amb les condicions que ofereix l'ERO. Ercros també s'ha compromès a "oferir cursos de formació per als afectats i, en la mesura de les seves possibilitats, afavorir la seva recol·locació en altres companyies".

D'altra banda, els 26 afectats catalans del total de 207, als quals se'ls aplicarà la suspensió de contracte, pertanyen a la planta de Flix. L'empresa ha especificat que nou d'aquests treballadors estan vinculats a contractes de relleu. El període màxim previst per a les suspensions és de dotze mesos, excepte en el cas de Palos, a Huelva, la més afectada a l'Estat espanyol –amb 112 acomiadaments i 54 suspensions-, que és de quatre. L'acord preveu la percepció del complement per part de les persones afectades, fet que els ha de permetre rebre un 72% del seu salari durant el període d'inactivitat.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges