Dimecres, 31 de Juliol de 2024

El delegat del Govern a l'Ebre veu 'actituds centralistes' a Reus i Tarragona

Creu que el conflicte amga la voluntat de no trencar la demarcació

30 de Desembre de 2009, per ACN
  • Lluís Salvadó, delegat del Govern a les Terres de l'Ebre

    ACN

Davant el que veu com una oportunitat històrica per a la vegueria de l'Ebre, creu que el model de reconeixement territorial aplicat en el desplegament de la Generalitat evitarà tensions per la capitalitat entre Tortosa i Amposta. "Des de les Terres de l'Ebre respectem les discrepàncies pel nom o la capitalitat, però no podem aspirar per això a veure com es frenen les aspiracions de l'Ebre", ha argumentat Salvadó taxativament, tot exigint "respecte institucional" dels polítics tarragonins a la voluntat política manifestada per les Terres de l'Ebre.

Considera el delegat del Govern que la llei arriba en un moment "idoni i oportú" per a les Terres de l'Ebre –atès el "compromís" del Govern que no pot garantir de cara futurs mandats-, "històric", fins i tot, que ha de permetre recuperar la vegueria prop de 200 anys després de la seva desaparició amb la implantació definitiva de les províncies.

"Si algú demana que la llei es paralitzi, està frenant les nostres aspiracions", diu en referència a les peticions que han arribat des del Camp de Tarragona per ajornar la resolució del conflicte entre Tarragona i Reus. Aquesta paralització, recorda, afectaria la vegueria i els passos posteriors que se'n deriven: la circumscripció electoral o l'adaptació dels límits de la Cambra de Comerç.

Salvadó, però, veu en aquesta disputa, més que la resolució d'un conflicte local històricament enquistat, un nou pretext per evitar la divisió de l'actual demarcació en dues vegueries diferents: "si a partir de qüestions menors demanen paralitzar la paralització de la vegueria, darrere veiem actituds centralistes, de no trencar i no perdre el control del marc provincial", posant com a exemple les últimes declaracions en aquesta línia del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Josep Maria  30 de Desembre de 2009

Sempre igual

Serà que els tortosins no aspiren al centralisme a les Terres de l'Ebre. 

Reportatges