Dimecres, 09 d'Octubre de 2024

El Parc de Nadal dóna a conèixer el Toc Bol

L'Ajuntament ofereix diversos serveis al parc

31 de Desembre de 2009, per Georgina Giné/ Edel Martínez
  • Nens jugant al Toc Bol

    Edel Martínez

  • L'estand de l'OAC

    Edel Martínez

  • Espai de Reus Transport

    Edel Martínez

El Toc Bol es va patentar l’any 2001 a càrrec del tècnic esportiu de Creixell, Manuel Núñez. Aquest esport es va crear amb l’objectiu de practicar una activitat diferent a les ja establertes, que tingués la màxima polivalència i utilitat. A més, Núñez volia que fos “un esport adaptable a persones amb discapacitats físiques i psíquiques”.

Per altra banda, l'Ajuntament de Reus, a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i del Servei de Tecnologies de la Informació, té instal·lada una oficina virtual per donar-la a conèixer a la ciutadania. L'estand de l'OAC informa als visitants que ara diversos tràmits de l'Ajuntament ja es poden fer des de casa, a través de l'Oficina virtual a Internet.

En concret, des d'aquesta Oficina Virtual es pot demanar un volant d'empadronament, una llicència d'activitats, subvencions i ajuts com el del menjador, presentar plecs de descàrrecs per sancions de trànsit o queixes i suggeriments. L'Oficina Virtual del Parc de Nadal és útil per aquelles persones que ja coneixien aquest servei, però també està resultant tota una novetat per a moltes famílies que no n'havien sentit a parlar.

A més, l'Ajuntament de Reus té més d'una vintena les activitats adreçades als més joves i que són proposades i organitzades per diferents departaments municipals.

Un dels departaments amb més implicació és l'Àrea de Benestar, que hi ofereix els tallers ‘Un Univers per tots els estels’, ‘La diversitat de l'univers’ i ‘L'experiència de l'univers’, unes activitats amb una línia de treball semblant però adaptades a diferents edats.

Des de Salut Pública s'han portat dues activitats al Parc: ‘Fem brillar les dents com un estel’ i ‘Convivència amb animals a la ciutat’. Cal tenir en compte que aquest any hi ha una important presència d'activitats que consciencien sobre la tinença responsable d'animals, a través del Col·legi de Veterinaris de Catalunya.

Des de l'Institut Municipal de Museus es proposa una activitat que barreja mites i història, en què es descobreixen les llegendes de molts dels déus i deesses que donen nom a diversos planetes. Es tracta del Taller de Mitologia Grecoromana. Ben a prop d'aquest taller, l'Institut Municipal d'Acció Cultural hi ha instal·lat l'activitat ‘El Twister de la Festa’, una manera divertida de conèixer els personatges i funcionament de la festa major de Reus.

Des del vessant més social, es proposen tallers com ara el que reflexiona sobre la igualtat de gènere, ‘Vols jugar amb mi? Juguem en un món sense diferències’ (Pla Transversal de Gènere), l'activitat ‘Vigila que no caigui!’, del Casal de les Dones, ‘Fes rodar el món!’, de la regidoria de Solidaritat i Cooperació i ‘El laberint dels vents’, de la Xarxa de Centres Cívics.

Un dels espais més grans del Parc és el de la Ludoteca, que s'adreça als visitants més petits, promogut per l'Àrea d'Educació i Formació de l'Ajuntament. També en un ampli espai s'ha disposat l'experiència «Passeja't per la lluna», un muntatge molt original a càrrec de Reus Transport on es suggereix als participants que muntin un coet retallable i que es vesteixin com els astronautes i que passegin per la superfície simulada de la Lluna.

L'Àrea de Medi Ambient ha aprofitat la temàtica de l'astronomia per dur al Parc una exposició sobre la contaminació lumínica. La Biblioteca Central Xavier Amorós, en col·laboració amb l'Associació Astronòmica de Torroja del Priorat, ha instal·lat una biblioteca itinerant en què es poden trobar llibres de continguts relacionats amb l'astronomia.

Des de l'àmbit dels esports, al Parc s'hi poden trobar les instal·lacions facilitades en col·laboració amb la regidoria de l'Esport, com ara les pistes de la Fundació Cruyff o l'estadi del Parc, promogut per la Fundació de l'Esport de Base.

Pel que fa a la Regidoria de Joventut, es pot trobar un Punt d'Informació Juvenil on s'informa sobre el futur Casal de Joves (ja en obres) i sobre la targeta juvenil.

L'Ajuntament també disposa de l'exposició Reus Innova, en què s'expliquen les diferents accions i projectes municipals més destacats d'aquest mandat.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

parc nadal ajuntament
parc nadal ajuntament Reus Transport

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Mcarmen Cobos del Rosal  17 de Gener de 2010

Fotos niños Parc de Nadal.

 No sé si procede mi comentario en este lugar.
Me ha dicho mi hija que busque la foto que le hicieron a su hija en el Parc de Nadal. fué el dia 30, pero no puedo encontrarla. Me podrían indicar? Les quedaria muy agradecida.

Reportatges