Dimarts, 15 d'Octubre de 2024

La Generalitat destinarà prop de 80 ME a la millora de la C-242, que uneix el Segrià amb el Baix Camp

31 de Març de 2010, per ACN
  • Mapa amb el traçat de la C-242

    DPTOP

La carretera C-242 neix al terme municipal de Torrebesses (Segrià) i continua creuant les comarques de les Garrigues, Priorat i Baix Camp. La singularitat del terreny en diversos trams, on la carretera ha de travessar zones de muntanya, fa que aquesta presenti sovint un traçat amb revolts pronunciats.

Per tal de millorar la seguretat i la fluïdesa de la circulació, així com millorar l'articulació de les comunicacions en tot aquest àmbit, el DPTOP ha previst el condicionament d'aquesta carretera entre els municipis de Torrebesses i Alforja i de la via d'accés a Prades, corresponent a la carretera T-701. Aquesta actuació permetrà millorar el traçat de la carretera, mitjançant l'eixamplament de la calçada i l'eliminació de revolts, amb una inversió global de prop de 80 milions d'euros.

Un cop completat el procés d'informació pública i tramitació ambiental d'aquest condicionament, el departament ha definit el traçat del condicionament i ha promogut els projectes constructius que els desenvoluparan. El DPTOP preveu que aquests projectes estiguin redactats durant el 2011, per tal de programar tot seguit la licitació de les obres.

El projecte constructiu es divideix en tres trams. El primer, de 34 quilòmetres, és el que va de Torrebesses a Ulldemolins. En aquesta actuació, que suposarà una inversió de 24,6 milions, es millorarà el ferm entre Torrebesses i la Granadella (Garrigues) -11 quilòmetres- i es construiran tres variants de traçat per suavitzar revolts.

Entre la Granadella i Ulldemolins -23 quilòmetres-, s'eixamplarà la carretera, que en aquest tram té poc més de cinc metres d'amplada, fins als nou metres. També es milloraran els revolts amb la formació de sis variants de traçat. El projecte també preveu la construcció d'un pont sobre la riera de Vallmajor, al terme de la Granadella i l'eixamplament del pont actual sobre el riu Prades, a Ulldemolins.

Entre Ulldemolins i l'Alforja -23 quilòmetres- , segon tram del projecte constructiu, amb uns inversió prevista de 47 milions, el DPTOP eixamplarà la carretera dels sis metres d'amplada actuals als nou, previstos. També es corregiran els revolts aprofitant al màxim la carretera actual amb la formació de petites variants de traçat. Al pas de la carretera pel nucli de Cornudella de Montsant (Priorat) s'aprofitarà la travessera actual i es reforçarà el paviment.

En tot l'entorn de la carretera i especialment al coll d'Albarca i al coll d'Alforja, es construiran viaductes per minimitzar les afectacions ambientals. Per facilitar la connectivitat, el projecte també inclou la creació de noves interseccions i la remodelació d'altres mitjançant la construcció de rotondes i encreuaments. El DPTOP ha iniciat aquest mes la licitació de la redacció del projecte constructiu que desenvoluparà el traçat d'aquest tram.

Finalment, el projecte de millora de la C-242 també inclou la millora de la T-701, que connecta la carretera C-242 a Cornudella de Montsant amb el municipi de Prades. L'actuació, que afecta uns 8,2 quilòmetres, suposarà una inversió de prop de 7,1 milions d'euros. Recentment, el departament ha adjudicat la redacció del projecte constructiu corresponent.

L'obra prevista permetrà l'eixamplament de la calçada fins els 8 metres d'amplada, També es suavitzaran revolts aprofitant al màxim la calçada actual. Entre les actuacions, es construirà un pont de 45 metres de longitud per a creuar el torrent de Prades.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Montserrat Dalmau  16 d'Abril de 2010

ja era hora!!

 Hola a mi hem sembla fantàstic ja que cada dia pujo i baixo desde ulldemolins fins a Cambrils!!i el meu marit també fa el trajecte d´ulldemolins fins al botarell!! almenys reduirem el temps que es el més important!! espero que segueixi endavant el projecte i podem gaudir d´una nova via, gràcies

Reportatges