Dimarts, 17 de Setembre de 2024

El CAER treballarà amb festivals europeus de teatre per difondre les noves promeses

Els festivals COS i Més Dansa s'uneixen sota una mateixa marca

27 de Setembre de 2010, per Enrique Canovaca
  • Philippe Genty

     

  • Cartell del COS 2010

     

Amb aquesta aposta, el CAER segueix la seva línia d'internacionalització i foment de la formació, a l'espera que l'entitat pugui comptar amb l'espai físic de l'edifici del Vapor vell, al barri del Carme. La regidora de Cultura, Empar Pont, espera que aquest projecte es pugui incloure al Pla d'Acció Municipal del proper mandat i que s'aconsegueixi ampliar la formació que ofereix el CAER, ara inclosa dins dels festivals del Trapezi o el COS, i sense una continuïtat temporal.

Pel que fa al COS d'enguany, la principal novetat rau en què s'ha fusionat la programació del Més Dansa i de l'antic COS, amb el mateix pressupost, 150.000 euros, sota la marca de Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual i el suport de la Fundació Reale. En total, passaran per Reus vint-i-cinc companyies, de les quals divuit són catalanes. Compte ha destacat que se segueix apostant per cares conegudes a nivell europeu, com Philippe Genty, els madrilenys Yllana o la companyia suïssa Spetattori, i d'altres de més exòtiques, com els japonesos Derashinera.

El CAER ha produït tres de les obres que hi haurà al COS, entre les que destaca la coproducció amb l'escena nacional d'Andorra de 'Badomies', un espectacle de música i vers en moviment a partir de les faules de Jean de La Fontaine, que inclou dansa i acrobàcies. L'obra es farà al teatre Bartrina, el divendres, 22 d'octubre, a les 10 de la nit.

L'altra obra teatral de producció propia és 'No mataràs', un espectacle de carrer dirigit per Jordi Vilà que infiltra uns esdeveniments extraordinaris dins la vida quotidiana dels espais públics de la ciutat. L'obra es divideix en tres parts de vint minuts, que es representen en diversos dies, a dos quarts de 8 del vespre, a la plaça de les Peixateries Velles.

Per últim, el l'organisme teatral reusenc ha produït l'espectacle inaugural del COS 2010, 'Claim your place I+P', una performance que estableix un pont entre les arts audiovisuals, l'acció, la música, l'espai i la llum, per tal d'arribar a les emocions humanes. L'espectacle es durà a terme a Cal Mssó, el dijous, 14 d'octubre, a les 8 del vespre, i està dirigit per Núria Leagarda i Laia Cabrera.

En relació a les activitats paral·leles, hi destaca la realització, els dies 22 i 23 d'octubre, d'una trobada a nivell europeu d'experts en teatre popular, per tal de "reivindicar la seva qualitat", ha indicat el gerent de la institució. Està previst que hi assisteixen representants de França i Itàlia, principalment. A més, Toni Mira donarà una màster class en dansa contemporània, el diumenge, 17 d'octubre, al teatre Bartrina.

Per acabar, destacar que el 'Projecte Individus' comptarà amb la presència de Thoman Noon, que tutoritzarà la formació i el futur professional de la ballarina reusenca Ariadna Llussà. La venda anticipada d'entrades es farà a traves de servicaixa o les taquilles del teatre Bartrina, de dimarts a divendres, de 6 de la tarda a 8 del vespre, i del teatre Fortuny, de dilluns a divendres, d'11 del matí a 1 del migdia, i de 6 de la tarda a 8 del vespre.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat cos 2010

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges