Diumenge, 06 d'Octubre de 2024

I arriba el 28 de novembre

A la demarcació de Tarragona, més de 540.000 persones podran votar a les eleccions al Parlament d'aquest diumenge

27 de Novembre de 2010, per Redacció
  • La demarcació comptarà amb 371 col·legis electorals

     

En total, podran votar 5.229.651 catalans, quasi 18.000 més que les últimes eleccions celebrades al Parlament de Catalunya. Tarragona és la demarcació on s'han presentat més candidatures, amb un total de 30; a Barcelona i a Lleida, 29; i 26 a Girona. Els 135 diputats podran sortir de les 114 llistes que es presenten a tot Catalunya, 44 candidatures més que a les eleccions de l'any 2006.

Els 135 diputats s'escolliran respecte les quatre demarcacions catalanes. Per tant, hi hauran 85 diputats per Barcelona, 18 per Tarragona, 17 per Girona i 15 per Lleida.

La demarcació tarragonina comptarà amb 371 col·legis electorals, un augment de 12 col·legis respecte els últims comicis, a causa de l'augment de persones a la circumscripció que podran votar aquest diumenge.

Per primera vegada en unes eleccions al Parlament de Catalunya, 101 col·legis electorals comptaran amb un sistema de gestió electrònic. Els col·legis administrats electrònicament (CAE) funcionen amb un sistema que dota les meses electorals d'eines informàtiques per facilitar la realització de les tasques que exerceixen els seus membres durant la jornada electoral, inclosa la transmissió de les dades de participació i el recompte de vots al final de la jornada electoral de manera telemàtica.

Els col·legis electorals administrats electrònicament a la demarcació per a les properes eleccions funcionaran a Montblanc i a Tortosa. A la resta de municipis, els de menys de 10.000 habitants, la transmissió de les dades es realitzarà per la via telefònica habitual, mentre que als de més de 10.000 habitants es realitzarà mitjançant PDA.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges