Dimecres, 17 de Juliol de 2024

El nou govern municipal aturarà la implantació del 'bicing'

Carles Pellicer afirma que només hi ha assegurat un terç del seu finançament

30 de Maig de 2011, per Enrique Canovaca
  • Reus haurà d'esperar per tenir el 'bicing'

     

Pellicer indica que els convenis de col·laboració emparaulats amb diverses empreses del sector químic per Ernest París no cobreixen la totalitat del finançament del 'bicing', que, a més, no "té assegurat els recursos per al seu manteniment". Seria en aquest segon punt on hi hauria més dificultats per instal·lar aquest sistema de lloguer de bicicletes, tenint en compte que "a Barcelona el manteniment costa 15 milions d'euros anuals".

El nou govern també té previst revisar i valorar els itineraris segurs per a bicicletes inaugurats per BiciCamp i l'Ajuntament de Reus, al tomb de ravals i els passejos de la ciutat. Cal recordar que els convergents van mostrar la seva disconformitat amb la implantació dels carrils de línia vermella enmig de la calçada per als vehicles de dues rodes.

En aquest sentit, Pellicer es vol reunir amb BiciCamp per valorar els itineraris i trobar possibles alternatives a zones com el barri Immaculada "on s'han eliminat aparcaments de cotxes per fer passar les bicicletes". En qualsevol cas, el futur alcalde de la ciutat ha volgut deixar clar el seu compromís amb aquest tipus de transport privat.

D'altra banda, l'alcaldable convergent ha assenyalat que la negociació dels últims serrells del pacte de govern amb PP avancen a "bon ritme" i es podrà fer oficial l'entesa abans que s'acabi la setmana. Després de repartir-se el cartipàs municipal, totes dues formacions estan analitzant com es podrien fusionar les propostes més concretes dels respectius programes electorals.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

David  30 de Maig de 2011

tot i així...

 Encara que no es posi el "Bicing", cal assegurar la mobilitat amb vehicles nets com la bicicleta. L'Agència Internacional de l'Energia (AIE) ha estimat que les emissions de CO2 durant l'any 2010 són les més altes de la història.
L'AIE calcula que si el món vol evitar els pitjors efectes de l'escalfament global, les emissions anuals de gasos no haurien de ser de més de 32 gigatones pel 2020. Considero que per Reus es pot circular correctament per el centre a peu, tot i que si vols fer un encàrrec, la bicicleta és una alternativa molt bona. Moltes malalties respiratories tenen a veure amb l'aire contaminat que respirem. Volem més malalts amb les retallades que tenim i seguirem patin?

Reportatges