Divendres, 16 d'Agost de 2024

Ara Reus s'alia amb la FIC i resta pendent d'entrar al Consell Comarcal del Baix Camp

La Junta Electoral Provincial considera que no es poden computar els vots de la coalició per tota la comarca

31 de Maig de 2011, per Enrique Canovaca/ David Fernàndez
  • Cori Fargas podria ser membre del Consell Comarcal del Baix Camp

     

Segons els resultats electorals del passat 22 de maig, la distribució al Consell Comarcal del Baix Camp donaria quinze consellers a CiU, deu al PSC i quatre al PP i ERC. Aquest repartiment es fa sense tenir en compte la coalició formada per Ara Reus i la FIC, que no s'ha volgut fer pública fins després de les eleccions. En cas que s'acceptessin els vots conjuntament de les dues formacions, la coalició comptaria amb 3.876 vots i 8 regidors a Reus, Cambrils, Mont-roig, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Cambrils i Riudencanyes, un 4,54% del total, que li donaria una cadira dins de l'ens comarcal.

Els arguments utilitzats per Ara Reus i la FIC no són compartits per la Junta Electoral Provincial, encarregada de decidir la distribució dels Consells Comarcals. Fonts d'aquest òrgan judicial han explicat a Reusdigital.cat i Punt 6 Ràdio que no es poden computar conjuntament els vots perquè l'aliança només està presentada oficialment a Reus i no a la resta de municipis del Baix Camp. Per tant, per una banda es comptabilitzarien els vots de la coalició a Reus i, per l'altra, els que ha obtingut la FIC a la resta de municipis.

Les mateixes fonts diferencien entre el fet que una formació es presenti amb noms diferents en diversos pobles -en aquest cas, sí que computarien tots els vots- i que un partit es vulgui apropiar dels vots d'un municipi en base a una coalició. Per tant, si Ara Reus hagués nascut integrada en la FIC o la coalició fos extensiva a d'altres pobles, sí que es computarien els vots. A la demarcació, existeix un exemple similar amb el PP, que es va presentar a Creixell a través d'una aliança i, de moment, no pot comptabilitzar els suports rebuts per entrar a la Diputació de Tarragona.

En qualsevol cas, la decisió definitiva la prendrà la pròpia Junta Electoral Provincial un cop estiguin formats tots els ajuntaments del Baix Camp, previsiblement l'11 de juny. Des d'aquest òrgan es coneix que tant Ara Reus com la FIC presentaran un recurs per poder entrar al Consell i no es descarta que hi pugui haver un canvi d'opinió. Per tant, tot quedaria en l'aire. D'altra banda, des d'Ara Reus volen proposar a la reusenca Cori Fargas com a possible membre del la institució supramunicipal, tot i que això s'hauria de negociar amb la FIC.

El que sí és cert és que la distribució provisional del Consell Comarcal del Baix Camp suposa un canvi respecte els últims quatre anys, ja que el PSC no suma amb ERC i ICV-EUiA -que perd la representació-, i CiU puja en tres regidors. Els nacionalistes, però, hauran de pactar per poder superar la majoria absoluta, fixada en disset consellers, si no és que el PSC convenç PP i ERC per pactar, una opció molt improbable.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges