Diumenge, 29 de Setembre de 2024

Desconvacada la vaga al transport sanitari no urgent

La UGT alerta que les empreses incompleixen els covnenis i preparen nous acomiadaments

31 d'Agost de 2011, per Redacció
  • Ambulància de transport no urgent, a Reus

     

Els sindicats han desconvocat la vaga al sectora del transport sanitari no urgent, que havia d'inciar-se aquest divendres 2 de setembre, després d'una reunió de mediació celebrada al departament de Treball de la Generalitat. Aquesta decisió s'ha pres "per responsabilitat social", segons ha explicat la UGT, qui també ha alertat que si la patronal del sector "continua incomplint el conveni" no es descarten plantejar futures mobilitzacions encara més contundents.

La UGT alerta que l'Associació Catalana d'Empresaris d'Ambulàncies ha expressat la seva intenció de no complir els convenis signats i que manté una rebaixa salarial del 2,5% més enllà del pactat. Arran de la rebaixa del 5% aplicada als funcionaris, en el conveni del transport sanitari no urgent signat l'any passat, es va fixar una reducció salarial del 2,5%, que havia de finalitzar al juny. Però les empreses encara la mantenen, segons el sindicat.

A més d'aquest situació, la UGT subratlla l'existència de nous Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO), que s'uneixen als ja existents. És el cas d'Ambulàncias Domingo, una SAU (Societat Anònima Unificada) que aquest dimarts presenta als sindicats un ERO que afecta a una seixantena de treballadors, o del Consorci del Transport Sanitari de Girona, que compta amb un expedient de negociació i el risc d'acomiadar a dinou persones.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges