Diumenge, 29 de Setembre de 2024

Cinc Centres d'Atenció del Baix Camp, sense urgències nocturnes des d'aquest dijous

El Govern calcula que s'estalviarà més de 2 milions d'euros amb le tancament de 14 centres al Camp de Tarragona

31 d'Agost de 2011, per Redacció/ ACN
  • Josep Mercadé, en primer terme, presenta el nou model d'urgències nocturnes

    ACN

El director dels Serveis Territorials de Salut al Camp de Tarragona, Josep Mercadé, ha defensat que el nou model, ja en funcionament a Vic des del 2008, és "eficient, eficaç i sostenible" i permetrà donar respostes a les necessitats dels ciutadans. Així mateix, Mercadé director ha sostingut que aquesta remodelació permetrà de potenciar l'assistència domiciliària i tenir especial atenció a la gent gran, i ha assenyalat que la remodelació del servei d'urgències nocturn sorgeix també del consens arribat amb la resta de grups polítics durant l'anterior Govern.

A partir d'aquest dijous, 1 de setembre, seran els telèfons 112 -principalment- i el 902 111444 els encarregats de centralitzar la demanada en aquells municipis que deixen de tenir l'assistència de manera continuada durant la nit. En funció de quina sigui la demanda dels usuaris, el personal mèdic del 112 serà l'encarregada de valorar l'estat del pacient i decidir si ha de rebre un tipus d'assistència domiciliària o bé, cal derivar-lo a l'hospital.

De manera conjunta a tot el territori hi haurà set equips -format per un metge i un cel·lador- que donaran resposta a les necessitats mèdiques. Des del departament han assegurat que l'objectiu és poder atendre als usuaris en un espai de temps de 30 minuts i un radi d'acció de 30 quilòmetres.

Mercadé ha estimat que el número de domicilis es triplicarà respecte els que es feia habitualment. Tot i així, ha afirmat també que els Centres d'Atenció Primària (CAP) que deixen d'oferir servei tenien un índex de visites "molt baix" que poden ser assumides per altres centres porpers.

Deixen d'estar operatius el centre sanitari de l'Arboç (Baix Penedès) i els CAP de Bonavista, Muralles, Sant Salvador, Constantí i el Morell (Tarragonès). A l'Alt Camp i la Conca ,deixen d'oferir servei el de l'Espluga del Francolí, Alcover i el de Vila-rodona. Finalment, al Baix Camp deixen també d'oferir servei continuat el de la Selva del Camp, les Borges, Riudoms, Mont-roig i l'Hospitalet de l'Infant.

Preguntat pels periodistes sobre les dues contractacions eventuals al Departament de Salut, Josep Mercader ha dit que les desconeix però sí ha mantingut que el volum d'aquest tipus de càrrecs és "inferior" del que hi havia amb el Govern anterior.

Les mesures sanitàries del Govern no han estat ben rebudes per una part de la ciutadania, que prepara mobilitzacions a la ciutat de Tarragona. La Plataforma Ciutadana dels Drets Públics i l'Acampada han convocat una concentració i tancada als CAP les Muralles, aquest dijous a dos quarts de 8 de la tarda, i Bonavista i Sant Salvador, el mateix dia a dos quarts de 9 de la nit.

D'altra banda, el proper dissabte, 3 de setembre, a dos quarts de 8 de la tarda, es realizaran talls intermitents a les carreteres N-340, a l'alçada de la rotonda de Bonavista; N-420, a l'alçada de Sant Salvador, i a l'A-7, a l'alçada del Cementiri, en direcció a Barcelona.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges