Dijous, 05 de Setembre de 2024

Els llatinoamericans rebutgen la retallada de drets socials i laborals

23 de Desembre de 2011, per Coordinadora d'entitats llatinoamericanes de Reus
  •  

Els llatinoamericans residents a Reus expressem la nostra preocupació davant les retallades als drets laborals i socials aplicades a Catalunya, i la perspectiva que similars criteris s’apliquin en tot l’Estat per part del nou govern.

Sabem que quan des del poder es parla de 'sacrificis', els destinataris de les retallades i la pèrdua dels drets adquirits som aquelles majories que no tenim cap responsabilitat en les polítiques exercides.

Els mateixos que van permetre i facilitar les especulacions financeres, els abusos de poder, desfalcs de diners públics, sous d’escàndol dels directius en caixes i bancs, jubilacions blindades per milions d’euros, són els que ara intenten quadrar els comptes castigant als treballadors, als que realment han produït i produeixen béns i serveis. Als que s’han aixecat cada matí per anar a la fàbrica, a una oficina, a conduir un transport, a construir un habitatge, a obrir el seu negoci, a tenir cura d’un ancià, o a recollir els fruits de la terra.

Ens solidaritzem amb tots els ciutadans que han perdut les seves feines, o els hi han empitjorat les seves condicions de treball, o reduït els seus salaris; compartim la seva angoixa i incertesa.

Com a llatinoamericans d’origen, sabem que milers d’immigrants que van arribar a aquestes contrades per treballar i amb el dret a trobar el seu lloc en aquest món de globalització excloent i marginadora, són qui més pateixen les conseqüències de la crisi estructural del capitalisme que afecta a tot el planeta.

Després d’ésser utilitzats en molts casos com a mà d’obra barata, i sense possibilitats d’exercir o reclamar drets, ara són tractats com a sobralles.

Portaveus del nou govern espanyol van anunciar públicament el seu propòsit de modificar les condicions d’arrelament laboral i familiar, que avui és pràcticament la única via per la qual un immigrant pot obtenir un permís de treball i residència. Si finalment donen aquest pas, centenars de milers d’immigrants restaran en un limbe legal i en penoses condicions de subsistència.

Rebutgem aquesta intenció, ja que aquesta injusta mesura vulneraria allò acordat al Diàleg Social entre representants del govern, empresaris i treballadors. Restringir l’arrelament significaria a la pràctica un regal per als empresaris que de forma habitual recluten treballadors per a l’economia submergida i un tracte injust per milers d’immigrants que ja són part d’aquesta societat.

Signen aquest comunicat: ABIDC ( Bolivians ), ACXIRE ( Xilens ), AINCO (Colombians), Centre Llatinoamericà de Reus, Dones Llatinoamericanes 'Madre Tierra' i Uruguayos en Reus.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Flavià Sin Pasta  12 de Març de 2012

Futur negre

 Estem camí de l'esclavitut. vindran temps molt difícils però , a llarc plaç triumfara una revolució mundial, ja que la Urrs va ser un esatj. Ja no hi haura una part capitalista que li fassi la guerra com ha passat amb la Unió Soviètica